maanantai 26. marraskuuta 2018

Kirjamessujen terveisiäMeidän perinteinen reissu Helsingin kirjamessuille tehtiin lokakuun lopulla. Tällä kertaa omat vanhempani lähtivät matkaan mukaan ja he kävivät sukulaisten luona sillä välin, kun me kävimme messuilla. Oli siis mukava yhteinen reissu. :)
Tälläkin kertaa teimme tosi paljon tosi kivoja löytöjä. Kannatti jälleen lähteä! Laskettiin, että nämä messut olivat kymmenennet missä mieheni kävi (nuorin oli vauva, kun itse olen käynyt messuilla ekan kerran). Itseltäni on jäänyt välillä messut väliin, kun lapset ovat olleet pienempiä ja kipeinä. Muuten ollaan kyllä messuiltu porukalla. Tänä vuonna kaksi vanhinta pitkään pohti, että lähtevätkö mukaan vai ei, mutta päättivät jäädä kotiin.
Itse lähdin hakemaan uutta Mimmi Lehmä kirjaa, kun facebookissa näin Mäkelän sivuilla mainoksen uudesta kirjasta. Eikä tälläkään kertaa tullut pettynyt olo, kun sitä kirjaa luettiin!! Mimmi Lehmä kirjat ovat meidän koko perheen suosikkeja. Isoille pojillekin on jo Mimmi Lehmä kirjoja luettu. Samaan maailmaan ovat hyvin päässeet myös pienemmät. Tykkään niin paljon tuosta kuvituksesta ja tarinat on aina yhtä hauskoja. Näitä jaksaa lukea myös aikuiset ja useamman kerrankin. Eikä tämä ollut mikään maksettu mainos, vaan ihan oma henkilökohtainen mielipiteeni. :D
Messuilta löytyi myös paljon kirjoja joululahjoiksi. Tänä vuonna oli kaksi paikkaa mitkä myivät kirjoja 2€/kpl. Niistä löytyi tosi paljon kaikkia kivoja lahjoja ja lisäksi toki muitakin kirjoja löytyi, useampi kassillinen niitä löytäjä tehtiin. Kävin myös hetken aikaa kuuntelemassa Antti Tuiskun haastattelua, kunnes muu perheeni ei enään jaksanut kuunnella. Oli mielenkiintoista kuunnella hänen tarinaansa. Hänen kirjansa täytyy kyllä jossain kohtaa lukea.
Hetkeksi kaksi nuorinta halusivat jopa istahtaa ja löysimme Otavan osastolta kivaa väritettävää. Paperi oli todella suuri ja monta erilaista hahmoa oli painettu siihen. Saimme myös kotiin yhden paperin väritettäväksi. Siinä istuttiin kyllä jonkun aikaakin, kun tykkäävät kovasti värittää. Värittämistä harrastetaan kyllä kotonakin kovasti.
Tuon Joulupuuro kirjan löysin myös, mutta sitä ei ole vielä luettu. Meillä haetaan joulukirja laatikko vasta joulukuun alussa varastosta ja silloin aloitetaan niiden lukeminen. Siksi tämä kirja on vielä jemmassa. Mutta niin kauniit kuvat, että sorruin sen ostamaan. ;) Saman tekijän on tuo kirja, kun mitä on Viiru ja Pesonen kirjatkin. Uskon, että myös tämä kirja on tosi kiva. Viiru ja Pesonen kirjat on meillä ollut myös suosikkeja ja niitäkin on paljon luettu. Mukavaa, kun on paljon kirjoja mitä voi omille lapsillekin lukea. Löytyy paljon laidasta laitaan kirjoja, että jokainen löytää sen mieleisensä. Toinen kun tykkää pelkästään hauskoista jutuista, toinen kaipaa vähän jännitystä, jollain voi olla jotain ihastumisjuttuja, joku sitten taas jotain muuta. Valinnan varaa siis löytyy. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa jokaiselle <3

2 kommenttia:

  1. Ihanat ovat kuvat Joulupuuro-kirjassa. 😀 Hienoa, kun löytyy innokkaita lukijoita. 📚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin kaunis kuvitus!! Itse ihastuin siihen, niin olihan se pakko kotiuttaa. ;) Mukavaa se on, kun lapset lukee. Meidän neitiä joutuu välillä vähän patisteleen muihinkin puuhiin. ;D Mutta mukavaa, kun on kiva harrastus. :)

      Poista