keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Isänpäivä kakku (maidoton ja gluteeniton)



Käytiin kylässä ystävien luona ja saimme maistaa tooodella herkullista kakkua. <3 Neitihän se ihastui siihen kovasti. Pyysin sitten reseptin ja kokeilin isänpäivänä. Kakku on maidoton ja gluteeniton, joten meillä se sopi kaikille. :) Sain luvan reseptin julkistamiseen, jää sitten itsellekin tänne muistiin. Kiitos paljon ystäväni!! <3

POHJA:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja (nämä korvasin Semperin Fin Mix gluteenittomilla jauhoilla)
1 tl leivinjauhetta

KREEMITÄYTE:
3 dl maitoa (mä laitoin kaurakermaa)
3 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoa
1 keltuainen
2 tl vanilliinisokeria
100 g margariinia
1,5-2dl appelsiinimarmeladia (tätä en itse käyttänyt)

1. Vaahdota kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. (Itse laitoin voideltuun irtopohjakakkuvuokaan) Paista 200 asteessa n. 10-15 min. Kumoa vähän jäähtynyt levy sokeroidun leivinpaperin päälle.
2. Sekoita maito, sokeri, vanilliinisokeri, perunajauhot ja keltuainen kattilassa. Kuumenna sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa. Jäähdytä kiisseli välillä sekoittaen. Vaahdota pehmeä margariini ja lisää siihen kiisseliä vähitellen koko ajan sekoittaen.
3. Levitä jäähtyneelle torttupohjalle marmeladi ja sen päälle vaniljakreemi. Rullaa levy leivinpaperin avulla. Laita valmis torttu hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.

Tuossa siis se oikea ohje. Mä tein kääretorttupohjan voideltuun irtokakkuvuokaan, siihen päälle laitoin murskattuja mustikoita ja mustikoiden päälle tuon kreemitäytteen. Päällimmäiseksi laitoin 4 dl gogreen kauravispikermaa, levyn Pandan tummaasuklaata ja 0,5 dl ruokokidesokeria. Kauravispin vaahdotin ja sinne sekaan laitoin sulatetun ja jäähdytetyn tummansuklaan sekä ruokokidesokerin.
Tein kakun edellisenä päivänä ja annoin olla jääkaapissa yön yli. Hyvin tuntui koostumus sen kestävän. Tästä kakusta kyllä tykättiin kovasti ja toiseksi vanhimman synttäreille taidetaan tämä sama kakku tehdä. Kakusta jäi maanantaille ihan tosi pieni pala. :)

Oikein iloista keskiviikkopäivää kaikille!! <3

8 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku <3
    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Oi kun on herkullisen näköinen! Kiitos reseptistä, voisinkin kokeilla :) Mukavaa keskiviikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna!! :)
      Tää oli kyllä niin hyvää, että tuo pieni pala kakkua jäi seuraavaan päivään. :D Appelsiinimarmeladin kun laittaa, niin antaa toki eri maun.
      Mukavaa torstaita!! <3

      Poista
  3. Namskiss... Täytyy varmaan kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä suosittelen testaamaan! :) Täällä ainakin sai hyvän vastaanoton tämä kakku. Muutaman viikon päästä viimeistään teen tämän uudelleen. Katsotaan teenkö kahtena päivänä peräkkäin samanlaisen. :)

      Poista