perjantai 2. lokakuuta 2015

Lokakuun toinen päivä


Niin se vaihtui lokakuu... Enään kaksi kuukautta ja saa avata jo toisen joulukalenterin luukun. Tuntuu kyllä ihan hurjalta!! :D Tämä syksy on ollut niin valoisa ja lämmin, että ei meinaa millään ymmärtää, että näin pitkällä jo ollaan. Mutta ihanaa on ollut se, että on saanut nauttia lämmöstä ja valosta.

Meillä tehtiin keskiviikkona oikein suursiivous täällä. Siivosin vaatehuoneen (se tuskin pysyy viikkoa pidempään kunnossa, mutta nyt on siisti...) ja kaivoin jo lämpimämpiä takkeja esille. Se kylmyys kun tulee aina niin yllättäen, mukamas... Nyt on kaikille katsottu, että löytyy ainakin se yksi sopivan kokoinen takki. Pipoja, hanskoja, kaulaliinoja myös on otettu esille. Kengät on vielä katsomatta, nuorimmalle ei ainakaan mahdu viime vuoden kengät, sen mä tiiän, mutta jos neidille vaikka menis. ;) Isoilla pojilla ei ole enään tätä ongelmaa. Ainoa ongelma, että onko kengät ehjät... ;) Mutta nämä asiat nyt hyvällä mallilla. :)

Vähän askarrellakin ehdin noita kynttiläkuoria lisää. Haaveissa vielä muutamia sellaisia tehdä. Ainakin neidin opettaja tulee tuollaisen saamaan. Katsotaan sitten, että kuinka moni muu. Neidin luokka ainakin osallistuu joulumyyjäisiin, joten ajattelin, että tuo voisi olla sopiva myytävä sinne. Myös lumiukkosoppia ajattelin tehdä, kun viime vuonna ne menivät kaikki kaupaksi. Ja kun mulla on niihin kortit jo valmiina. Taisin tehdä 50 kpl kortteja jo tuossa kesällä.

Ensimmäinen joululeffa katsottiin kahden nuorimman kanssa, kun isot pojat olivat kaverinsa luona. :) Artturi Joulupukin poika oli kyllä ihan yhtä hyvä, kun muistinkin. Siitä leffasta meillä tykkää kyllä kaikki. Oli niin kiva löytö tässä muutama vuosi sitten. Jos tänäkin jouluna joku uusi koko perheen leffa löytyisi, niin olis kiva juttu. Saa muuten vinkata, jos jollain sellainen olisi. :)

Oikein mukavaa viikonloppua ihan jokaiselle!! <3

6 kommenttia:

 1. Ihania nuo kynttiläkuoret. Itse en ole tuota elokuvaa nähnyt, täytyy jostain metsästää
  Niin voidaan perheen kanssa katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Kynttiläkuoria on ollut tosi kiva tehdä, toivon mukaan vielä niitä selviän lisääkin tekemään.
   Tuo leffa on kyllä kiva!! Meillä siitä tykkää koko perhe. Isot pojatkin jopa sitä suostuivat katsomaan. Tykkään itse kovasti. :)

   Poista
 2. Hyvää lokakuun alkua ja oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tuo Artturi-joulupukki on meilläkin suosittu. Yksi uudehko lemppari meillä on Viisi legendaa (2012), joka ei ole puhtaasti jouluelokuva mutta joulupukki on mukana. Melko uusi on myös Maaginen kristalli (2011), joka on Niko - lentäjän poika -animaattoreilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva leffa!! :) Kiitos vinkeistä!! Onko nuo leffat sellaisia mitä voi katsoa herkän ekaluokkalaisen kanssa? Meillä kun nuorimmainen on sellainen, joka kovasti jää monia asioita pohtimaan. Mutta kiva saada uusia leffavinkkejä, kun nuo vanhat leffat jo moneen kertaan on katsottu. ;)

   Poista