sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Syksy tulee


Kyllä se rupee pikkuhiljaa näyttämään syksyiseltä tämä ilmakin. Ei kyllä oikein osaa ajatella, että muutaman päivän päästä vaihtuu lokakuu... Sehän tarkoittaa sitä, että jouluun ei oikeesti ole enään pitkä aika! Meillä eilen mieheni vanhimman kanssa laittoi takapihan talvikuntoon ja mä tein suuren työn, kun vähän lehtiä terassilta lakasin ja kannoin lyhdyt pihalle. :D Oikeesti mieheni teki tosi ison työn, kun roudas kaatikselle trampan turvaverkonkin, kun se on ollut rikki ihan riittävän kauan jo. Ei ole sitten ensi keväänä mahdollisuutta kasata tramppaa ennen turvaverkon hankkimista. ;) Vois liian herkästi ajatella, että kyllä se nyt vielä menee... Vaan ei mene, ostetaan uusi, eikä tämän äidin tartte enään vahtia vieressä ja pelätä, että jotain saattuu. ;)


Villasukkia on nyt tehtynä reilusti ja tällä viikolla laitoin tuollaisia "etikettejä" sukkiin, laitoin niihin Hand made with love -sydämiä ja hyvän joulun toivotus tarroja ja kirjoitin kaikkiin, että kenelle ne on tarkoitettu. Huomasin ilokseni myös sellaisen asian, että ihan muutamat villasukat puuttuu enään. :) En ole muutamaan vuoteen näin monelle sukkia antanutkaan, tiedän, että muutamissa paikoissa on jo ihan oikea tarvekin. 


Piti testata tämmöisiä puuhelmi-tarra avaimenperiä. Näitä oli hauska tehdä ja vähän kehittelyä vielä vaativat, mutta näitä meinaan tehdä myös myyntiin. Nämä tarrat eivät olleet kauhean hyvin kiinnittyviä, mutta täytyy käydä ostamassa toisenlaisia, niin saattaisivat hetken aikaa pysyäkin. Mietin myös ihan maalilla kirjaimien kirjoittamista. Tästä oli yhdenlainen idea Sinellin uudessa joulu lehdessä. Siinä oli helmet ensin maalattu ja sitten laitettu kirjaimia. Katsotaan minkälaisiin sitten lopulta päädyn. Näitä on helppo tehdä vaikka lastenkin kanssa, kun pujottelee isoja helmiä puuvillanaruun. Tokihan naruksi käy moni muukin, itse tykkään vaan tuosta puuvillanauhasta. :)


Facebookin yhdessä ryhmässä oli tämmöinen heijastin sudenkorento ohje. Pitihän sekin kokeilla! :D Mulla on korupiikki tuolla välissä ja kahta erikokoista heijastinnauhaa laitoin. Muovisia helmiä käytin tässä. On helppo idea toteuttaa myös tämä lasten kanssa. Mä askartelin ihan yksikseni, kun siinä kohtaa ei ollut ketään muita kotona. Käytin hetken heti hyväkseni. ;)Pinterestissä oli kuva teepussikuusesta ja sekin oli sellainen mikä tottakai piti testata... ;) Kahdesta erilaisesta Muumi teepussilaatikosta syntyi nämä. Yläkuvan pussit aloitin liian alhaalta laittamaan ja alimmat pussit oli hankala liimata, eivät meinanneet pysyä... Alemmassa aloitin pussien laittamisen heti ruukun yläpuolelta ja onnistuin paremmin tässä. :) Yksi paketti teepusseja meni näihin molempiin. Teen ystäville aika kiva idea. Meinaan tehdä muutaman vielä lisää ja nämä kaipaa vielä jonkunlaisen tähden tai jonkun muun koristeen latvaan ja sellofaanin ympärille. :)

Tässä lähempää Hand made sydän


Villasukka joululahjat :)


Yhdet raitasukat lisää. :) Pitihän sitä testata vaahtokarkista ja sini-harmaaraidallisesta langasta näitä. Ihan kiva yhdistelmä tämäkin. Yksi ystäväni teki tilauksen räsymattosukista. :) Joten ne teen vielä ja neidin kanteleopekin tulee saamaan joululahjaksi vielä tämmöiset, eri väreillä vaan.

Meidän olkkarin nurkka sai uudenlaisen ilmeen <3


Syksyinen fiilis kyllä rupee pikkuhiljaa tulemaan. :) Mä suunnittelin, että pihavalot tulen laittamaan tässä kohta puoliin tuonne takapihalle luomaan hiukan tunnelmaa pimeyteen. Meillä on muutama kasvi, jonne saan ne nätisti. Ihanaa oli kaivaa nuo ihan oikeat kynttilät pihalle!! Kyllä ne tuo niin ihana tunnelman. Sisällekin mietin muutamaa oikeeta kynttilää. Meinaan ainakin testata josko tänä vuonna pystyis niitä sisälläkin polttamaan. Lyhdyt on kaivettu tännekin esille. <3

Tunnelmallista syyskuun loppua!! <3

7 kommenttia:

 1. Kylläpä oletkin ollut ahkera, noin paljon villasukkia jo tehtynä.
  Tunnelmallista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!! <3 Mä en pysty istua paikoillani vaan tekemättä mitään... Mulla täytyy aina olla kutimet kädessä... Siksi näitä perussukkia syntyy, kun niitä ei tartte laskee, eikä miettiä, vaan voi tehdä rivi toisensa jälkeen. :)
   Tunnelmallista sunnuntaita myös sinne!! <3

   Poista
 2. Kyl sie oot taas jaksanu kaikkee kivaa väsätä. Tuo teepuu on hieno, mutta ei niin hieno kuin ne karkkipuut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu!! <3 Kyllähän se karkkipapereiden kimallus tuo kuuseen arvokkuuden näköä. Nyt piti vaan vähän jotain muuta testata, kun niitä karkkikuusia on tullut tehtyä. Mutta kyllä niitäkin tällekin joululle syntyy. :) Muutamaan perheeseen ajattelin sellaisen tehdä.

   Poista
 3. Joulumuori ollut ahkerana :) viimeistely on kyllä kannattavaa, sukat näyttävät heti vielä hienommalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :)
   Kyllä tuo viimeistely noihin sukkiin tekee ihan eri ilmeen. Joku oli jossain fb:n ryhmässä tehnyt ja ajattelin, että täytyy heti matkia. ;)

   Poista