tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukuun kymmenes


Tälle päivälle avautuu joululaulu. Tämä oli mulle ihan uusi tuttavuus, mutta tykästyin kovasti. Neidin luokka ja kolme muuta musiikkiluokkaa esittivät tämän viime viikolla joulukonsertissaan. Kun laulajia on yli 100, niin kuulostaa upealta ja vielä moniäänisesti. Toki tuo musiikki on meidän perheessä kaikella tavalla tärkeä juttu, jokainen tykkää musiikkia kuunnella. Ja osa tykkää laulaa, osa soittaa, osa molempia. Ekoilla kerroilla tää joululaulu kuulosti mun korvaan jotenkin oudolta, mutta kun monta kertaa kuuntelin, niin tykästyin kyllä!! Nyt on tätä meillä sitten kuunneltu ja paljon. Kiva juttu, kun joka vuosi löytyy jotain uusiakin joululauluja vanhojen joululaulujen seuraksi. Mikä on teidän muiden joululaulusuosikki? Vai onko niitä monia?

Tässä joulukalenterista tulleet yllärit:


Ja taas yksi päivä lähempänä aattoa... Meillä tämän päivän suunnitelmat muutuivat sohvalla köllöttelyksi, mutta huilataan tänään ja huomenna ehkä sitten jotain puuhaten. Joku vatsapöpö kellisti meidän porukkaa... Onneksi on ihania joululeffoja, mitä katsella!! :)

Ihanaa tiistaipäivää ihan jokaiselle!! <3

6 kommenttia:

 1. Eih, ikävät vatsapöpöt aina kiusaamassa ihmisiä. :(
  Oma joululaulu lempparini on : On hanget korkeat nietokset. Reijo Taipaleen laulamana tuo lapsuuden joulut mieleen.
  Toinen uudempi on Vesa-Matti Loiri Sydämeeni joulun teen.

  Paranemisia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu!! <3
   Tää tauti ei tosiaan ole kaikista kivoimmasta päästä... Mutta onneksi itselläni aika lievänä!! Mutta se valvominen on aina sellainen oma juttunsa.... Onneksi tämä menee nopsasti ohi!!
   Sulla on hyvin samanlaisia lemppareita lauluissa, kun mulla! :) Tykkään myös noista lauluista tosi paljon. Juuri tuossa joku kerta äidiltäni kyselin, että kenen laulamana me lapsena kuunneltiin vanhoja joululauluja, ne oli Jukka Kuoppamäen ainakin muistaakseni. Eli kans tuo lapsuuden joulut mieleen. Mä muistan yhden tilanteen, oon ollut aika pieni, mutta oltiin oltu äidin kanssa aamusta pihalla ja tultiin sisään ja me veljeni kanssa haluttiin heti ruveta kuuntelemaan joululauluja. Oltiin sukkahousut jalassa ja stereoiden ääressä kuunneltiin joululauluja. <3 Hassuja muistoja!! :D

   Poista
 2. Tämä on kyllä tuttu laulu jo viime vuodelta ja olen kuullut sen Rajattoman esittämänä. Oma lempilauluni on Carola Hägqvistin "Taivas sylissäni". Se saa aina minut kyynelehtimään. Totta kai perinteiset, suomalaiset joululaulut ovat aina yhtä ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyykin kurkata, että löytyskö youtubesta tuollainenkin versio!! :) Lisää uusia lauluja mulle, en ole myöskään tuota Carola Hägqvistin laulua kuunnellut, joten täytyypä sekin kuunnella. Mun mielestä on niin mukavaa, kun löytää uusia joululauluja!! :)

   Poista
 3. Ihan uusi tuttavuus tuo Joululaulu samoin tuo Taivas sylissänikin. Lasten myötä on kyllä tullut tutuksi uudempiakin lauluja.

  Aattona pukkia odotellessa lasten kanssa lauletaan ihan niitä perinteisiä, mitkä kaikki osaa ilman sanoja. Tykkään myös kuunnella joululauluja instrumenttiversioina. Joululevysuosikkini on Jouluverso ja kappaleista ehkä Ave Maria ja Oi, jouluyö. Uusi suosikkini on Carol of the bells.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli mullekin ihan outo, mutta tosi kiva, kun kuulin sen!! :) Meillä kans lapset kuuntelee niin laidasta laitaan noita lauluja, että kyllä sieltäkin aina jotain uutta oppii. Suvi Teräsniskan joululaulut oli viime vuonna sellaisia uusia, mitä neiti koulussa oli laulanut, tykästyin hänenkin muutamaan lauluunsa.

   Nuo vanhat tutut on sillain just kivoja, että ei niihin tartte tosiaan sanoja. Ja mitä lähempänä joulua ollaan, niin sitä enempi mä ite niitä tykkään kuunnella. Aika paljon ennen joulua mä kuuntelen näitä ei niin jouluisia välttämättä. Ave Maria on kyllä tosi kaunis myös, sekä Oi, jouluyö. On mukavaa, kun löytyy uusia suosikkeja vanhojen seuraan! :)

   Poista