maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pakastimen sulatusta ja piparitaikina löytö

Jotain hyvääkin, kun sulattaa pakastimia. ;) Meillä on yksi arkkupakastin ja kaksi pientä pakastinta jääkaappien alla. Yhtenä lomapäivänä mieheni kanssa sulatettiin kaikki pakastimet, kun lapset olivat kaikki kavereillaan. Mitäs sitä muuten muuta tekiskään, kun on yhteistä aikaa.... ;D Kannatti sulattaa, kun sinne oli jäänyt viime joululta piparkakkutaikina, joka olis mennyt vanhaksi elokuussa (ihmettelin kyllä, että sellainen oli ylipäätään jäänyt paistamatta). Toiseksi vanhin oli niin iloinen, kun oltiin paistettu piparit valmiiksi, kun hän tuli kotiin. Niin ihana jouluinen tuoksu leijaili keittiössä ja koko kämpässä!! <3 Kyllä sitä tulikin nuuhkittua.... :D Tänään on ollut tosi kylmä ilma ja sellainen tosi syksyinen keli. Ei uskoisi, että on heinäkuu. Vähän ohi aiheen, mutta käytiin silti koko perheen voimin yhden ystäväperheen mökillä keräämässä punaisia viinimarjoja. Saatiin sateessa kerättyä kaksi ämpärillistä marjoja, joten huomenna sitten on tiedossa mehujen keittämistä. On sitten talvella mitä juoda. Pakastimet sulatettuna ja siivottuna, niin kelpaa sinne mehuja laittaakin.
Tänään valmistui viides tuubihuivi, enään taitaa olla kolme jäljellä. Eli hyvällä mallilla joululahjojen kanssa. :) Yhdet villasukat piti heti aloittaa, kun rupes tuntumaan keli kylmältä ja syksyiseltä. Onhan tässä toki koko aika jotain kudottu, mutta enempi bambuisia tiskirättejä ym. Pikkuhiljaa se syksy sieltä saapuukin...
Nautitaan vielä näistä kesäpäivistä, kun ovat luvanneet lämpenevää, niin aurinkoakin toivon mukaan vielä hetkeksi tiedossa!! :)
Oikein ihanaa heinäkuuta kaikille!! <3

10 kommenttia:

  1. Ihana näin joulu-hörhönä lukea, kun ihmiset päivittelee jo joulublogejaan <3 Itsekin pitäisi alkaa harjoitella afrikkalaisia kukkia, kun pitäisi saada niistä aikaan kaulaliina jouluksi :) Villasukkia on muuten saanut pitää mökillä ollessa lähes jatkuvasti - sen verran on ollut viileää! Reilut kuukauden päivät vielä asun mökillä ja sitten pääsee kaupunkiin mukavuuksien ääreen ;) Mukavaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon tässä yrittänyt vähän hillitä itseäni näiden joulupostausten kanssa... ;) Mutta heti, kun syksyinen fiilis saapuu, niin jouluunhan sitä ajatuksensa suuntaa. Joitain juttuja jo mielessäkin, mutta täytyy antaa vielä hiukan ajan kulua eteenpäin.
      Afrikankukat on kyllä tosi kauniita!! <3 Onko mahdollista saada sun blogiin kuvaa valmiista huivista? Vai pitääkö pitää salaisena jouluun saakka?
      Villasukkien kanssa mä oon nukkunut nyt pari yötä... On ollut kyllä tosi kylmä!! Eilen huomasin, että nuorimmaisella ei ole oikein sopivia villasukkia... Täytyy hänelle tehdä nyt uudet!! :)
      Oikein mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!! <3

      Poista
    2. Kunhan huivi on valmis, laitan blogiini kuva siitä - mutta hetkisen kestää, sillä lankakin on vielä kaupassa ;) Menen itseasiassa 17.päivä ystäväni luo, joka on opiskellut käsityöalaa ja on mun innoittajani käsitöissä, niin hän saa hiukan opastaa minua niissä kukkasissa :) Taidan ostaa raidallista lankaa, niin on vähemmän pääteltävää ;)

      Poista
    3. Kiva juttu!! :) On niin mukavaa katsella, mitä muut on saanut tehtyä. Onneksi vielä ehtii hyvinkin!! Jouluun on onneksi aikaa, mutta tietty mukavampi se on, kun saa rauhassa niitä tehdä. Raidalliset/moniväriset langat on kyllä tosi kivoja! Niistä saa kivannäköisiä. Jään odottamaan kuvia, ei mitään paineita kuitenkaan asian suhteen!!

      Poista
  2. Ihmeellisen kylmä ollut täälläkin. Ja hurja tuuli! Ei ihme, että tekee mieli paistella pipareita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut kyllä tosi kylmä tuuli!! Olin sunnuntaina myyntipuuhissa ulkosalla ja kyllä piti sauna lämmittää sieltä tullessani... Olin aivan jäässä, vaikka vaatteita oli paljon päällä. Villasukkia ja pitkiä alushousuja myöden puettu. Se tuuli vaan oli niin kova! Vähän heitteli myös noita tavaroita pöydältä alas.
      Piparit tuntuu maistuvan kyllä mihin vuodenaikaan tahansa! ;) Toiseksi vanhin oli niin onnellinen näistä herkuista. :)

      Poista
  3. Tulipas jouluinen fiilis ja tunnelma tuosta kuvasta. :) Melkeinpä voin aistia piparin tuoksun tänne asti. <3
    Ihana ja eihän jouluun ole kuin viisi kuukautta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh!! :D <3
      Kyllähän ne piparit niin jouun mieleen tuo... Varsinkin se tuoksu!! Se on kyllä niin ihana.
      No ei ole enään kauaa! Mä juuri tässä mietin, että jos meinaan joulutorille jotain uutta saada aikaan, niin kyllä niitä täytyy ruveta jo suunnittelemaan ja tekemään. Kun ei niitä viikossa eikä kahdessa tee. Muutamia ajatuksia kyllä jo on, vielä kun saa ne toteutumiseen asti. :)

      Poista
  4. Piparin tuoksu saapui tänne asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa!! :) Kyllä se piparin tuoksu on niin ihana. Kyllä lapsetkin totesivat täällä, että ihan niinkun olis joulu. Heh, niinpä... ;)

      Poista