tiistai 6. marraskuuta 2012

Joululaulu suosikkeja

Kyllä on vähän öitä enään joulukuuhun ja Itsenäisyyspäivään. Tänään havahduin asiaan.. Yhdessä blogissa joulumusiikista oli juttua. Rupesin itse siinä pohtimaan, että mitkä laulut on jollain tavalla merkityksellisiä tai mitkä joululaulut on itestä kauniita. Niitä löytyikin yllättävän paljon, siksi halusin ihan omankin postauksen aiheesta tehdä.

Vesa-Matti Loirilla on Sydämeeni Joulun teen, tää on ollut mun suosikki jo tosi kauan. Ja mun korvaan se kuulostaa kaikista parhaimmalta Loirin laulamana. Toki muidenkin laulamana se on kaunis, mutta tää jostain syystä vaan kuuluu mun joulun aikaan. Sanathan tässä on myös tosi kauniit. Yksi versio löytyy täältä.

Loirilla on myös sellainen laulu, kun Tonttu. Se on tämän joulun alla jostain syystä saanut merkityksellisen jutun. En edes osaa sanoa, että miksi, mutta tosi paljon on sitä tullut kuunneltua. Onhan tämä laulu jollain muullakin, mutta tykkään, että Loirin ääni sopii tähän niin hyvin. Tätä laulua voi kuunnella täällä.

Lisää Loirin laulamana olevia lauluja. Tähden tähdistä kirkkaimman laulu sai tosi ison merkityksen, kun lasten koululla joulujuhlassa tämän lauloi koko koulu yhdessä. Se tunne silloin oli jotenkin niin mahtava. Iso porukka laulamassa jotain kaunista laulua, se sai kyllä tämän äidin herkistymään ja usein, vaikka monta kertaa tätä kuuntelisin peräkkäin, niin se saattaa herkistää. Onhan tässä tosi kauniit sanat. Nyt on jo monta kertaa tätä tullut kuunneltua! ;) Vielä kun saisi sellaisen cd:n itselle, missä olis nää kaikki mun lemppari joululaulut, niin olis kyllä hieno juttu. Jos vaikka tälle joululle sen saisin, niin olisin kyllä tosi kiitollinen! <3 Tämän laulun voi kuunnella täällä.

Pekka Simojoella on aivan ihania joululauluja myös. Ja niistä ihan kaikista suurin mun suosikki on Niityllä lunta (Tulkoon Joulu)!! <3 Näyttää netissä kulkevan molemmilla nimillä. Tässä on niin mahtavat sanat!! Tykkään myös tuosta melodiasta paljon. Tästä on tullut sellainen mun joka jouluinen ikisuosikki. Joka joulu tää pitää kuunnella monta kertaa. On kyllä ihana!! En löytänyt Youtubesta muuta versiota, missä Pekka ite tän laulaa, kun tuossa linkissä. Tätä voi kuunnella täällä.

Pekka Simojoella on tosi paljon tosi kauniita lauluja. Tosi paljon tulee niitä pitkin vuotta kuunneltua. Mutta myös Jo laulavat lumi ja tuuli-laulu on kans tosi kaunis. Neiti on tätä laulua kanteleella soittanut ja on niin kaunis. Sopii kyllä tosi hienosti kanteleella soitettvaksi. Jotenkin niin herkkä laulu. Tästä en löytänyt mitään linkkiä musiikkivideoon, paitsi sellaiseen, mitä nyt en tähän halunnut välttämättä linkittää. Mutta on kuuntelemisen arvoinen laulu!!

Antti Tuiskun Lämmin lumi peittää maan laulu on kans tosi kaunis. Tätäkin ollaan jo toooosi monta vuotta kuunneltu, vaikka matkan varrella on tullut ja mennyt joululauluja, niin tämä myös iso suosikki, joka säilynyt. Neitikin osaa jo tämän laulun laulaa! ;) Tämän laulun voi kuunnella täällä.

Ella Lahtisella ja Sara Lahtisella on myös monta laulua, jotka on tosi kauniita!! Mä muistan, kun oltiin mieheni kanssa menty naimisiin ja menin silloin hänen silloiselle työpaikalleen toiselle paikkakunnalle. Ella ja Sara piti siellä joulukonsertin ja se oli kyllä tosi kaunis!! Siitä lähtien on meillä näitä lauluja kuunneltu ja paljon! :) Nyt neiti kaivaa näitä koko aika. Tässä muutama heidän laulu, muitakin kauniita kyllä löytyy.
Joulu sädehtii
Huomenna on Joulu

Petri Laaksosella on myös aivan ihana laulu Lumivalkeaa. 

Joka joulu koko perheen kanssa pitää katsella Lumiukko.
Lumiukko kuuluu joka aaton perinteisiin katsella. On kyllä niin kiva!! :) Myös Nighwishin esittämä Walking in the air on tosi hyvä versio.

Tässä siis useampi laulu, jotka mun suosikki listalla löytyy!! :) Toki näiden lisäksi on paljon muitakin, mutta nämä oli ne, jotka tuli ensimmäisenä mieleen. Pitkä postaus, mutta toivottavasti joku jaksoi lukea!! :DMitä lauluja teillä muilla on, mitä kuuntelette jouluna? Tai millä laululla on joku merkitys teille?

Tunnelmallista tiistai-iltaa!! <3

9 kommenttia:

 1. Jaksoin lukea. ;)
  Oma suosikkini on juurikin tuo Vesa-Matti Loirin joululevy Sydämeeni joulun teen. Sillä aloitettu tänäkin vuonna eikä kyllästytä.
  Toinen on yksi lapsuuden ajan joulukasetti joka herättää ihania muistoja, vaan sen nimeä en nyt saa päähäni. Siinä oli ainakin kaunis versio laulusta On hanget korkeat nietokset.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, kun jaksoit lukea!! :D Tekstiä tuli kyllä tosi paljon... Tuo Vesa-Matti Loirin levy on kyllä tosi hyvä. Siinä on muitakin tosi kauniita lauluja, kun nuo, mitä luettelin.
  Mulla oli lapsuudessa kans yksi kasetti, mistä tykkäsin tosi paljon. Äitini aina laittoi sen meille soimaan. Mutta kukaan ei muista, että mikä sen nimi on... Kasetin kannessa oli iso joulukuusi. Tällä tiedolla vaan ei ole sitä löytynyt. Juurikin tuo On hanget korkeat nietokset oli siinä. Ja musta tuntuu, että se on ainoa oikea versio siitä laulusta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko sama esittäjä, mutta käy kuuntelee ja kerro. Itse seikkailin youtubessa ja se mitä tarkoitin oli Reijo Taipaleen laulamana On hanget korkeat nietokset. :)
   ps.Täällä sataa parhaillaan lunta. Ihan nietoksista ei voida kyllä vielä puhua.

   Poista
 3. Kiitos Minttu vinkistä!! :) Tuo Reijo Taipaleen versio oli aikas lähellä, mutta ehkei ihan vielä sekään. Mutta se, mitä youtubesta löysin, niin tuon lapsuudessa kuunnellun kasetin!!!! :D Kiitos sulle, kun tuon mulle vinkkasit, niin löytyi Lapsuuteni lumijoulu Jukka Kuoppamäki ja lapset. Oon niin iloinen tästä löydöstäni!! <3

  Meillä kans aamulla oli lunta, mutta suli päivän mittaan pois... Toivottavasti saataisiin pian paksu lumikerros maahan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että pystyin ilahduttamaan. :) Tuosta mun laulusta puuttuu c-kasetin rahina joka tekee siitä paremman kuuloisen ja juuri sen oikean. :)
   Mut tulin sitä kuunnellessa todella jouluiselle mielelle.

   Poista
 4. Toi on kyllä totta, että tuo kasetin rahina tuo siihen oman lisänsä!! :D Niitä kun kelailtiin edestakaisin, niin ne rupes venymään. Toi oli kyllä niin ihana löytö!! Huuto.netistä jo kävin kurkkimassa, niin siellä oli myynnissä lp-levynä tuo Lapsuuteni lumijoulu! Taidan sen sieltä huutaa pois. ;) Eiköhän joku saa sen mulle sellaiseen muotoon, että pystyn sitä kuunnella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sen pysty jotenkin cd.lle siirtää. Tai sit täytyy ostaa levysoitin. :) Nythän lp.t. tekee paluuta kovaa vauhtia.

   Poista
 5. Muutaman joulun kaukomailla viettäneenä Sylvian joululaulu kolahtaa aina, melkein sama mikä laulu sai vollaamaan...
  Pekka Simojoen Niityllä lunta on myös suosikkini. Ja vielä enemmän tunnetta siihen tuli, kun viisi vuotta sitten vietimme Namibian Ambomaalla joulua Pekan perheen kanssa!

  VastaaPoista
 6. Varmaan aika hieno kokemus viettää joulu Namibiassa! On varmaan ihan täysin erilaista, kun täällä meillä. Noissa musiikeissa on niin paljon ihanaa tunnelmaa kyllä, mulle musiikki on niin tärkeä juttu! :)

  VastaaPoista