sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Sunnuntain askartelua
Innostuin tänään oikein urakalla puuhaileen!! :) Ylimmissä kuvissa on avainnauhakoruja (vai millä nimellä niitä kutsutaan...), tein tytöille sopivia sekä sitten enempi aikuisillekin käyviä. Tai makujahan on monelaisia, joten kyllähän niitä voi kuka tahansa käyttää, mitä tahansa! Kuva nyt ei ihan täysin näytä, että minkälaisia ne ovat luonnossa. Mutta ehkä noista jotain selkoa kuitenkin saa!

Mä oon vaan päässyt ihailemaan käsityötoreilla, kun ihmiset ovat tehneet huovutettuja saippuoita. Ovat olleet tosi kauniita siellä. Päätin sitten itsekin kokeilla! Kyllä olikin kivaa puuhaa!! Noiden huovutettujen pallojen sisällä on siis saippua ja siihen on päälle vaan huovutettu huovutusvillaa. Muutama onnistui suht hyvin, mutta muutama kyllä ei ihan ollut sellaisia, mitä olisin toivonut... Mutta ehkä tässäkin on se, että täytyy harjoitella ja ihan reilusti. Kirkkaanpunainen saippua onnistui aika hyvin, siitä tuli tosi tasainen. Mutta nuo violetit ei oikein tahtoneet onnistua... Lisää saippuaa siis kaupasta ja uudestaan huovuttamaan!! :D Kivaa puuhaa se on, vaikka aika suttuista. Luultavasti näitä löytyy joidenkin ystävien paketeista jouluna! ;)

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille!! <3

8 kommenttia:

 1. Huovutussaippua onkin mulle ihan uusi juttu! Ja kaulanauhat, sellainen olisi kiva saada lahjaksi. Hoitoalalla avaimet kulkevat usein kaulassa ja firmojen lahjoittamat nauhat on niin tylsiä!

  VastaaPoista
 2. Sulta saa sitten aina niin paljon hyvää mieltä ja inspiraatiota :)

  VastaaPoista
 3. Mia: Mä oon noihin huovutussaippuoihin itse törmännyt vasta nyt syksyllä, mutta kun netistä katselin niiden ohjeita, niin moni oli niitä tehnyt jo useampi vuosi sitten. Niiden tekeminen oli kyllä hauskaa puuhaa! :)
  Tuo avainnauhaidea on varmaan lähtenyt alunperin joltain hoitoalalla työskenneeltä, kun niin moni on sanonut tuota samaa, että nuo firmojen nauhat on tylsiä. Ehkä on haluttu saada vähän piristystä töihinkin! :)

  Tea: Kiitos paljon ihanasta kommentistasi!! <3

  VastaaPoista
 4. Minä olen tehnyt näitä viime jouluksi! Silloin löysin ihania tuoksuvia saippuoita kaupasta ja kolmen kappaleen pakkaus ei maksanut paljon mitään. Nyt en enää löydä niitä mistään. Sukkahousuja ja villaa on odottamassa, saippuat puuttuvat edelleen. Näitä on kiva tehdä.

  VastaaPoista
 5. Näitä oli kyllä tosiaan kiva tehdä! :) Mä ostin ihan jotain tavallisia saippuoita. Niissä oli kyllä kiva mieto tuoksu. Mä kun en pysty ite mitään kovin tuoksuvia käyttämään, niin nääkin sitten pitää olla sellaisia tuoksuja, mitä pystyn käsitellä. Toivotaan, että sä löydät vielä etsimäsi ja pääset askartelemaan!

  VastaaPoista
 6. Oletpas kivoja juttuja puuhastellut!

  VastaaPoista
 7. Hei! Ihanan näköisiä puuhasteluja. Saiskos ohjetta noihin huovutettuihin saippuoihin? Olisi kiva kokeilla itsekin. T.Annika

  VastaaPoista
 8. Tässä on pari linkkiä, mistä mä poimin ohjeita:

  http://www.mielkesfarm.com/felt_soap.htm

  http://saponina.blogspot.fi/2011/10/huovutettu-saippua-il-sapone-nel-feltro.html

  Mä en kyllä käyttänyt mitään karheeta, vaan ihan käsin huovutin. Toki aikaa meni enempi varmasti ja tänään tietää tehneensä niitä. ;) Kannattaa kyllä kokeilla! Oli kivaa puuhaa! :)

  VastaaPoista