perjantai 14. lokakuuta 2016

Roosa nauha päivä 2016
Tänään on Roosa-nauha päivä! Vaikka tämä ei jouluinen asia olekaan, niin silti haluan kirjoittaa tännekin tästä. Kun jollain tavalla omakohtaisia kokemuksia myös tästä löytyy. Viime vuoden päivitystäni voi lukea toisesta blogistani: Fylloidituumori.

Olen iloinen, että tällä asialla on ihan oma päivänsä ja keräyksensä. Niin moni joutuu kohtaamaan rintasyövän jollain tavalla. Jos ei oma kohtaisesti, niin todella moni tietää jonkun, joka on sairastunut. Toisilla asiat ovat menneet todella hyvin, toisilla ei niinkään. Viime tammikuussa sain kuulla syöpäpolin lääkäriltä, että yli 4000 naista sairastuu vuosittain rintasyöpään. Se on suuri määrä!
Itse kävin paikallisessa alusvaatekaupassa ja juttelin myyjän kanssa ja hän sanoi, että on pitänyt liikettään 30 vuotta ja viime vuosina rintasyöpäpotilaita on tullut hänen asiakkaakseen monta kertaa kuukaudessa, joskus jopa viikottain. Kuulemma alkuaikoina heitä oli ainoastaan muutamia vuodessa. Hänellä oli laaja valikoima rintaliivejä ja uikkareita mihin saa myös proteesin. Tämäkin kertoo valitettavasti siitä, että meitä on paljon.

Kävin juuri tuossa elokuussa edellisessä kontrollissa ja itselläni on kaikki hyvin. <3 Saan olla todella kiitollinen tästä asiasta!! <3 Ensi helmikuussa on seuraava kontrolli ja jos sielläkin kaikki hyvin, niin kontrolleja harvennetaan. Nyt olen käynyt noin puolen vuoden välein. Elokuussa oli mammografia ja ultra sekä keuhkokuva ja tietty lääkäri käynti. Ensi helmikuussa on ainoastaan keuhkokuvat ja lääkäri.

Kovasti voimia ihan jokaiselle, joka tämän asian kanssa kamppailee eteenpäin!! <3

4 kommenttia:

 1. Meillä suvussa ja perheessä on rintasyöpä tullut ikävän tutuksi.
  Tärkeää onkin tukea asiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kyllä todellakaan kiva tuttavuus tämä sairaus. :( Liian montaa tämä asia kyllä koskettaa.
   Oon niin samaa mieltä sun kanssa!

   Poista
 2. Nyt onkin kaupoissa ollut kaikkia roosa-nauha juttuja. Kauniita kukkakimppujakin...piti ostaa, mutta myöhästyin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon laittanut saman merkille, että enenemässä määrin on vaan tullut näitä roosa-nauha juttuja kauppoihin. Itse ihailin roosa-nauha rikkalapiosettiä. Meillä kun ei tuota rikkalapiosettiä ole ollenkaan. Josko vielä joku kerta sellainen meillekin kotiutuisi. :)

   Poista