lauantai 22. elokuuta 2015

Räsymattosukkia






Tämäkin kuuluu sarjaan, kun kaikki muutkin... :D ;) Mä oon tehnyt nyt kolmet räsymattosukat. Facebookin villasukka ryhmästä oon saanut innostuksen tähän hommaan. Lankana on 7 veljestä raitalanka ja kaksi eriväristä kerää. Näistä tulee kyllä kivan näköisiä!! Oon tehnyt kahdelle ystävälleni tämmöiset ja itselleni jätin yhdet. Koskaan aiemmin en ole tehnyt pitkiä sukkia, mutta nyt halusin ne opetella!! Aivan ihanaa puuhaa kyllä!! 3 kerrosta aina yhtä lankaa ja sitten vaihto. Kantapäät olen tehnyt samalla värillä, koska se tuntuu vielä liian haasteelliselta tehdä kahdella värillä. En usko sen olevan kovinkaan vaikea, mutta se opetellaan sitten joskus toiste. :)
Nyt on puikoilla kummitytölle räsymattosukat, kun olimme heillä kuvaamassa lastenleiriä varten juttuja ja tein siellä yhtiä sukkia, niin hän niin ihastui sukkiin, joten päätin tehdä joulupakettiin hänelle omat. :) Muutamalle meinaan tämmöiset sukat laittaakin joulupakettiin. Pikkuhiljaa näitäkin tässä tippuu puikoilta. Kivaa, mutta äärimmäisen koukuttavaa puuhaa tämäkin. ;)

Mukavaa viikonloppua ihan jokaiselle!! <3

17 kommenttia:

  1. Sinulle olisi tunnustus Joulu-blogissani =)

    http://joulunmielta.blogspot.fi/2015/08/tunnustus.html

    VastaaPoista
  2. Voi kun ihanat! Tosi kiva idea tuo räsymatto! Mullakin on varastossa muutamat pitkävartiset sukat, mitkä olen neulonut. Lisää ei tule, kun sormikivut vaivaavat nykyään. Lyhytvartiset sukat olen ostanut, ja lisää aion ostaa, sillä niitä kuluu vanhassa ja kylmässä talossa. Ne ovat tosi ihana joululahja myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! <3
      Mä tykästyin myös tuohon räsymattoideaan. Eikä olisi uskonut, että kahdesta tuollaisesta täysin erivärisestä langasta tulee kaunis yhdistelmä. Siksi oon ottanut kuvia, että muistaa itsekin, että minkälaisia väriyhdistelmiä näistä tulee.
      Onpa kurja kuulla!! :( Tuo on kyllä kurjaa, kun ei voi kutoa. Pystytkö mitään käsitöitä tehdä?
      Villasukat on mun mielestä sellaiset, mitkä voi antaa lähes milloin vaan lahjaksi. Tänä kesänäkin ollut niin kylmiä kelejä, että paljon on täällä ainakin villasukkia käytetty. :)

      Poista
    2. Askartelua pystyy tekemään, mutta kutominen on mahdotonta. Ja kun niin tykkäisin kutomisesta! Mutta olen nyt alkanut kehittämään kaikkea korvaavaa toimintaa, kuten blogit. Mutta vähän olen ihmetellyt, että mitä joululahjaksi läheisille, kun ennen lahjana oli aina sukat + jotain muuta? Jos vielä joskus pystyn kutomaan niin nuo räsymattosukat ovat ensimmäisenä puikoilla :)

      Poista
    3. Tuo on kyllä tosi kurjaa, kun ei pysty kutoa!! :( Mutta onneksi sentään jotain pystyt käsilläsi tehdä. Tää blogimaailma on kyllä mukava ja ihanaa, kun pystyy täällä surffailla. Monista joulublogeista löytyy ihania vinkkejä ja ohjeita mitä kaikkea muutakin voi antaa lahjaksi, mutta eipä se sitä ajatusta poista, että olis niin paljon mukavampi antaa niitä villasukkia... Toivottavasti pystyt vielä joku päivä kutomaan!! <3
      Pinterestissäkin on kivoja vinkkejä kaikenlaiseen askarteluun ja käsillä tekemiseen. Onhan toki suurempi miettiminen, että mikä olisi saajalle mieleisin. Toivottavasti kuitenkin keksit jotain kivaa annettavaa läheisillesi!! <3

      Poista
  3. Sateenkaari sukilta nuo minusta näyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa tuon yhden raitalangan nimi on sateenkaari!! :) On oikein iloisen värinen lanka. Kai nää on nimensä saanut räsymattosukiksi, kun tehdään kahdella langalla ja kyllä vähän muistuttaa mattoja. ;)

      Poista
  4. Voi että osaa olla nätit sukat! Ja ihan varmasti lämpimät myös. Taidanpa tänään kilisyttää puikkoja minäkin :) Ajatella, kohta menee joulun odotuksessa satanen rikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! <3
      Mä niin tykkään noista pitkävartisista sukista!! Mun äitini ja kummitätini on tehnyt mulle muutamat pitkävartiset sukat ja nyt ajattelin opetella, kun näin nuo ihanat raitalangat. Kyllä puikkojen kilisyttäminen on todella rentouttavaa puuhaa!! <3
      Ihan samaa oon tässä miettinyt!! Ei oo enään montaa päivää jouluun...

      Poista
  5. Voi ihanat. Mä aina haaveilen tuollaisista pitkistä sukista, mutta mä oon sellainen läskipohje, että pitäis varmaan mitata pohkeet ennen kuin uskaltaisi käydä kutomaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! <3
      Kyllä sitä ihan varmasti saisi sopivat tehtyä jalkaan kun jalkaan, mutta tuo mittaus toki auttaa asiaan. ;) Mä oon niin laiska aina mittaileen, mutta kyllä se oikeesti helpottaa sitä, että ei tartte ruveta heti purkuhommiin. Näitä sukkia oli tosi kiva tehdä, vaikka ensin alkuun ajattelin, että eihän nää valmistu ollenkaan. :D Mutta nopsaa vauhtia ne sitten kuitenkin valmistuivat!!

      Poista
  6. Ihanat. Ja johan niitä villasukkia taas tarvitseekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! <3
      Mulla on ollut käytössä lähes koko kesän villasukat... Nyt on ollut hetken aikaa, että ei ihan villasukkia ole ollut jalassa, mutta pörrösukkia öisin oon käyttänyt. Kun meinaa herkästi ruveta suonta vetämään jaloista... Villasukat ovat niin ihania, eikä niitä voi olla koskaan liikaa!! <3

      Poista
    2. Minä myös käytän villasukkia ympärivuoden viluvarpaillani. Ja kun asuu vanhassa talossa missä välillä vetoisat lattiat niin ei ilmankaan pärjää.

      Poista
  7. Onpa kivat sukat ja niin mukavaa kutoa raitalangasta, ei ehdi kyllästyä kun värit vaihtuu koko ajan. Itsekin olen sukat kutonut tuosta samasta langasta, mutta yhdellä kerällä vain.
    Mukavaa loppukesää sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! <3
      On tosi mukavaa kutoa, kun tosiaan noin tiheesti kerä vaihtuu, ei pääse kyllä kyllästymään. Toinen ystävistäni mietti, että josko tekisin vain yhdestä väristä, kun epäili värien yhteen sopivuutta. Sanoin hänelle, että jos mä kokeilen alkua vähän ja puretaan, jos ei ole hyvät. Mutta niistä tulikin tosi kivat ja tein valmiiksi saakka. Kyllä kutominen on ihanaa!! <3
      Kiitos, samoin sinne mukavaa loppukesää!! :)

      Poista