tiistai 2. joulukuuta 2014

Jouluinen haaste


Sain Mintulta VIHREÄN TALON TUNNELMAA blogista jouluisen ihanan haasteen!! <3 Lämmin kiitos siitä!! Nyt tässä minun vastauksia!! :)

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?
En mä kyllä näihin usko, mutta mielestäni se on niin mukava satujuttu. Joskus on lasten kanssa hauska leikitellä ajatuksella, että mitäs jos niitä ihan oikeesti olis olemassa. ;)

2. Jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoitatko joulupukille?
Kyllä mä silti muutaman toiveen esitän. ;D

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilman?
Kyllä se on!! :) En todellakaan selviäisi ilman joulukinkkua. Mä voisin melkein kaikki muut jättää joulupöydästä pois, mutta kinkkua pitää olla. Se on niin hyvää ja se pitää paistaa sellaiseksi muruksi.

4. Noloin saamasi joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto?
En muista tämmöistä asiaa ollenkaan.

5. Onko jonkin joululahja jäänyt käyttämättä ja kaapin perälle notkumaan?
Nyt ei juuri tule mieleen mitään, mikä nyt olisi käyttämättä jäänyt.. Kai niitäkin on joskus ollut, mutta mieleen ei niitä tule.

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?
Me koristellaan jouluaaton aattona lasten kanssa kuusi. Meillä on tekokuusi, joten siksi meillä on palloja reilusti. :D Hopea-sininen on kuusi ollut jo monta vuotta, mutta itse toivoisin jo värin vaihtuvan. Ehkä joku vuosi. Kuusessa on palloja, lasten Muumi-palloja, nuorimmaisen hopeinen junakoriste, hopeiset nauhat, kynttilät, kummitädiltäni saadu enkelit (nämä ovat sellaiset, joihin ei lapset koskaan koske, kun sanovat, että äiti laittaa ne, ettei mene rikki. Säilytän niitä pienessä rasiassa, joka on huolella pakattu. Nämä ovat tärkeät itselleni, koska olemme saaneet ne mieheni kanssa meidän ensimmäisenä yhteisenä jouluna ja ne ovat olleet siitä asti kuusessa joka joulu, ne ovat niin tosi kauniit. <3) ja hopeinen tähti. Mieheni laittaa aina tähden viimeiseksi kuuseen, sitä ei kukaan muu saa sinne laittaa.

7. Ostatko kotiin joulukukkia, Hyasintti, Joulutähti vai joku muu? Mikä on joulukukkasi?
Mä niin tykkäisin hyasintistä, mutta siinä on niin voimakas tuoksu, että mä en vaan pysty niitä enään ostamaan... :( Mun ottaa henkeen. Joulutähti on kaunis, mutta en ole uskaltanut koskaan niitä ostaa (meidän nuorin varsinkin pienenä söi ihan kaiken, mitä käsiin sattui, en halunnut stressata joulun aikana mistään). Nyt lapset jo isoja, mutta en mä varmaankaan niitä silti tule ostamaan.
Mun joulukukka on valkoinen kimalle tulilatva!! <3 Se on niin kaunis!! Toivon tänä vuonnakin sellaisen vielä saavani. Punainenkin ihan ok värinen, mutta valkoinen on niin kaunis. Tokmannilla jo näin punaisen kimalteisen, mutta en kuitenkaan raaskinut vielä ostaa... Valkoista täytyy jostain kaupasta käydä kurkkaamassa. Joku vuosi ostin sellaisen Kodin1:tä. Täytyy tässä joku päivä käydä ajelemassa ja etsimässä sitä.

Tämä haaste oli sitten tarkoitus laittaa eteenpäin seitsemään blogiin. :) Mun haasteen saa:
Tea JOULUNAJAN TAIKAA blogista
Kiisa TUO ÄÄNI TIUKUJEN blogista
Muori JOULU PIPARKAKKATALOSSA blogista
Sari RASAT JA RAKKAUTTA blogista
Mimura JOULUISIA HETKIÄ blogista
Joululainen JOULULAINEN blogista
Karo KOHTI JOULUA blogista

Haasteen saa napata matkaansa myös ihan kuka tahansa tämän haluaa tehdä!! <3 Oikein ihanaa joulun aikaa kaikille!! <3

8 kommenttia:

 1. Kiitoksia haasteesta, minäpä vastailen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun otit haasteen vastaan!! :) Tähän oli hauska kyllä vastailla!!

   Poista
 2. Mukavaa kun vastailit. <3
  Hauskaa, kun minullakin lapsuudenkodissa oli niin että isä laittoi aina tähden ei kukaan muu. Meillä se laitettiin muistaakseeni ekana ja sit vasta muut koristeet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva vastailla!! <3 Joten kiitos kovasti haasteesta!! <3
   Meillä on nykyään lapset siitä tähdestä niin tosi tarkkoja, että hyvä kun siihen saa joku muu edes koskea, kun isi. :D Mutta onhan se mukava, että on jotain tuollaisia perinteitä. Meillä laitetaan ensin kynttilät, sitten nauhat, sen jälkeen pallot ja viimeiseksi tähti. On mukavaa lukea muidenkin joulukuusen koristelu traditioita. :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Postailinkin jo omat vastaukseni ja haastoin lisää blogeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä!! :) Tosi kiva, kun otit haasteen vastaan!! :) Tää oli niin mukava vastailla ja miettiä. Nyt on kiva käydä sitten lukemassa muiden blogeista vastauksia.

   Poista
 4. Kiitos haasteesta, vastasin jo :)

  VastaaPoista