sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Joululahjavinkkejä

Tässä muutamia joululahjavinkkejä sellaisille ihmisille, joilla on jo kaikkea. :) Jouduin käyttämään vanhoja kuvia, koska näitä ei ole vielä tälle joululle tehtynä....


Itse olen siis antanut lahjaksi tuollaisia chilikastikkeita, toki tämä vaatii sen, että saaja tykkää chilistä. Näitä Poppamiehen chilikastikkeita on valikoimissa paljon ja eri tulisuus asteita. Löytyy siis jokaiselle mieleisiä, jos näistä tykkää. Muistelisin, että kaupassa oli myös valmis paketti. Näistä saa kasattua kivan näköisiä sellofaani paketteja.


Huovutettuja saippuoita osasi lapsetkin tehdä. Ostin tavallisia saippuoita ja siihen päälle huovutusvillasta huovutettiin. Saippuaa voi sitten käyttää ihan tavallisena saippuana. Mulla oli myös sellaista villaa, jossa oli vähän kimalletta. Näiden saippuoiden kaveriksi voi laittaa vaikka MUMMI JA MINÄ SARJAN tuotteita. Oon itse laittanut sellaisia paljonkin lahjaksi.


Tulitikkurasioista saa vaikka minkälaisia kivoja, kun päällystää papereilla, tarroilla ym. Tämän seuraksi voi laittaa ihan perinteisiä pitkiä kynttilöitä tai sitten silkkipaperi pöytäkynttilöitä. Leimasin siis silkkipaperiin kuvia ja silitin varovasti silitysraudalla. Välissä oli voipaperia, ettei steariini tartu silitysraudan pohjaan. Näitä tulee tehtyä tällekin vuodelle. :)


Lumiukkosoppia olen tehnyt jo kahtena vuonna ja niin niitä teen tänäkin vuonna. Ne on niin hauskoja annettavia. :) Tälle vuodelle olen suunnitellut, että teen lumiukkosoppia, jotka laitan ontelokuitukoriin ja siihen lisäksi vielä mukit. Kaikki sitten paketoin sellofaanipakettiin. Vaahtokarkit voisi olla pieniä, koska nuo isot täyttää kyllä mukin.
Tässä runo, jota olen käyttänyt pusseissa:
"Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää,
lumiukkosoppa tää mieltäsi piristää.
Ensin kuumaan veteen kaakaosta liemi keittele,
ja lumipallot mukaan heittele,
lopuksi vielä kunnolla lumiukon kävelykepillä sekoittele.
Soppa lämmittää ja ilostuttaa mieltä, saat näyttää pakkasukolle kieltä."


Karkkikuusia on tullut tehtyä muutamiin ystäväperheisiin useana vuonna. :) Itse saamme nuorimman kummeilta joka joulu kuusen, jossa on lätkäliigakarkkeja sekä tuttufrutti karkkeja. Niitä kun meillä saa kaikki syödä. Ja on tosi mieleinen lahja!! <3 Tämä on todella kiva vinkki sellaiselle, joka tykkää herkutella. :D


Tuo alimman kuvan purkki on pikkuleipiä varten valmiiksi laitettu aineet.
Vie lahjaksi lasipurkkiin valmiiksi mitatut pikkuleipäainekset munaa ja voita lukuun ottamatta. Kiinnitä purkin kylkeen resepti.
Tässä ohje:
Amerikkalaiset pikkuleivät 20 kpl
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 muna
50 g voita tai margariinia
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon pehmeä voi ja muna. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Lisää karkit hyvin sekoittaen taikinamassan joukkoon.
Pyörittele tasakokoisia, halkaisijaltaan noin 3 cm:n palloja. Pane ne pellille (muista jättää leviämisvaraa) ja painele halutessasi hieman litteämmäksi.
Paista noin 10 minuuttia 225 asteessa.

Rocky Road karkit, niihin voi sekoittaa mitä vaan karkkeja ja sitten päälle sulatettua suklaata. Voi laittaa myös esim. piparkakun muruja, niin saa vähän jouluisemman maun tai pähkinöitä. Itse laitan usein vaahtokarkkeja, ranskanpastilleja, suklaata. Mutta näihin voi laittaa mitä vaan. Sitten jääkaappiin, kun seos on jähmettynyt. Siitä sitten leikataan pieniä paloja. Nämä voi pakata kauniiseen purkkiin tai lautaseen ja sellofaaniin.

Tässä sellaisia juttuja, mitä itse olen antanut joululahjoiksi sellaisille, joilta löytyy kaikenlaista. :) Myös opettajille olen laittanut noita pikkuleipä purkkeja. Eipähän jää sitten nurkkiin pyörimään. Purkiksi voi ottaa sellaisen, minkä voi viedä vaikka lasinkeräykseen. :) Käyttää siis esim. kurkkupurkkeja.

Mukavaa sunnuntaita ihan jokaiselle!! <3

10 kommenttia:

  1. Tuo karkkikuusi on kyllä ihan huippu!!! Kelpais mulle ja pitäis koittaa jaksaa itekkin tuollainen väsäillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hauska!! :) Eikä ole mikään vaikea toteuttaa. Mä tein kuusen kuumaliimalla, mutta karkit voisi kiinnittää aivan hyvin myös somisteneuloilla. Styrox kartion laitoin kyllä kiinni kuumaliimalla ruukkuun. Kannattaa kokeilla!! :) On tosi kivoja tehdä!!

      Poista
  2. Tosi kivoja ideoita! =)
    Noita otan talteen ja teen :)

    Mukavaa joulunodotusta!

    -Virpi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi!! :)
      Mä tykkään antaa käsin tehtyä lahjaksi. On niin mukavaa, kun näkee omat käden jälkensä heti. Kiva, jos löytyi jotain toteutettavaa!
      Mukavaa joulunodotusta myös sinulle!!

      Poista
  3. Kivoja ideoita. Toi karkkikuusi on kyllä mahtava <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!! <3
      Karkkikuusi on kyllä kiva lahja antaa. Ja näyttää mukavammalta, kun ihan sellainen karkkiboksi. Kyllähän niitä karkkibokseja sellaisenaankin tulee annettua, mutta näin siihen saa vähän erilaista näköä. :)

      Poista
    2. Eksyin tänne kun joulublogeja selailin ja aivan ihania ideoita sinulta löysin. Miten tuo karkkikuusi tehdään? Liimataanko ne kiinni johonkin? Hyvää joulunodotusta ja terveisiä täältä rannikolta. Nina

      Poista
    3. Kiva, kun tulit piipahtamaan tänne!! :)
      Karkkikuusessa on styrox kartio, joka on kuumaliimalla liimattu ruukkuun kiinni. Sitten oon kuumaliimalla laittanut karkit kiinni, voi käyttää myös sellaisia somistusneuloja. Niiden kanssa tekeminen ei ole niin suttusta puuhaa. ;) Mutta kyllä mä kuumaliimalla onnistuin ihan hyvin kaikesta huolimatta ja hyvin pysyivät karkit kiinni.
      Oikein mukavaa joulunodotusta myös sinulle!!

      Poista
  4. Karkkikuusi on mielettömän hieno ja muutenkin kivoja ideoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! :)
      Karkkikuusi on hauskaa näperreltävää. Ja ihan varmasti on kaikille saajilleen mieleinen. ;) En ole vielä kertaakaan törmännyt, että tämä jäisi syömättä. :D

      Poista