tiistai 4. marraskuuta 2014

Joululahjavinkkejä osa 2


Kyseltiin vinkkejä teini-ikäisille pojille. Täytyy sanoa, että tämä ryhmä on sellainen haaste myös itselle, että vinkkejä on tosi hankala keksiä. Mutta yritän tähän jotain laittaa. :)
Meillä itsellä on kaksi vanhinta 15-vuotta ja pian 14-vuotta. Heidän joululahjatoiveita kun kyselin, niin eipä aluksi meinannut löytyä mitään... Mutta heidän toiveiden pohjalta tätä listaa teen, kun eipä tässä kauheesti ole mitään muutakaan pohjaa. :D

Elokuvaliput on sellainen, mikä tuntuu olevan suuressa suosiossa. Leffalippuja kun myydään niissä lahjapaketeissa, niin siitä voi laittaa useammalle lapselle, eikä tarvitse koko satsia laittaa yhdelle, jos haluaa vähempi lippuja laittaa. Meillä ainakin nämä ovat lahjalistoilla. :)

Dvd-elokuvat ovat sellainen perinteinen ja aina yhtä suosittu. :) Teini-ikäisten poikien leffamaku vaihtelee kyllä todella paljon. Meidän poikien toivelistalta löytyy tänä vuonna Onnenpäivät boksi, Harry Potter leffat, Simpsoneita, Need for speed, X-men elokuvat, Outolintu. Mutta kyllähän nämä ovat sellaisia, joista vinkkejä kannattaa kysellä vanhemmilta, jos elokuvaan päätyy. Nuo Simpsonit kyllä tuntuu olevan sellainen, joka uppoo monen ikäiseen.

Lautapelit, niitä on kiva porukalla pelatakin. Teini-ikäisille hyviä lautapelejä on mm. Blokus, Menolippu, Carcassonne, Catan, Bohnanza, Risk, shakki. Carcassonne on kiva, kun siihen voi ostaa sitten lisäosiakin. Oikein kunnon strategia peli. Täytyy vähän ajatellakin. Lautapelit ovat sellaisia, jotka sitten säilyy pitkään. Nuo pelit ovat meillä tosi suosittuja. Bohnanza on sellainen, jota meillä pelataan ihan koko perheen voimin. Papujen istuttaminen on todella mielenkiintoista puuhaa. :) Ei kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta Bohnanza on todella koukuttava peli.
Vanhemmista peleistä on tietty kivoja pelejä perinteiset Pictionary, Alias, Trivial Pursuit, Alfapet, Fortuna. Fortunaa meillä innostuu pelaamaan isommatkin.

Konsoli pelit on myös joka joulu toivelistalla. Meillä kun pelikonsoleita on enempikin, niin jollekin pyritty aina joku peli ostamaan. Urheilupelit ovat koko perheen suosikkeja ja sitten seikkailu pelit. Meillä on tiukkapipoiset vanhemmat, joka ei anna toivoa mitään K-16 pelejä, eikä myöskään pelata niitä. Nhl-pelit on meillä ihan in, samoin jalkkispelit, korispelit, Mario pelejä löytyy monille konsoleille. Wiille löytyy tasapainolauta, jossa on mm. mäkihyppy yhdessä pelissä. Sitä on tosi hauska pelata ihan koko perheen voimin. Siihen pystyy osallistumaan monen ikäiset. Tasapainolaudalle on paljon muitakin pelejä, myös ihan kuntopiiri tyyppistä. Itse etsin näitä konsolipelejä aina alennusmyynneistä, koska ovat sen verran arvokkaampia ostaa. Huuto.netistä löytyy myös sekä uusia että käytettyjä. Joskus on löytynyt kyllä uutena edullisemmin, kun tuolta postikuluineen. Joten aina kannattaa verrata hintoja! Nykyään kun uusia konsoleita tulee koko aika lisää ja lisää, niin siksi vähän vanhempien konsoleiden pelejä saa tosi edullisesti. Meillä lapset säästivät porukalla rahaa ja ostivat Playstation3 konsolin. Itse en suostunut siihen, koska löytyi jo riittävän monta pelikonetta aiemminkin. ;)

Kaikenlaiset lahjakortit ovat tietty hyvä vaihtoehto. Pojat eivät välitä välttämättä vaatekauppojen lahjakorteista, mutta urheiluliikkeen lahjakortti on todella usein suosittu juttu. Sieltä saa sitten itse valita jotain mieleistä ostettavaa. Suosittu kauppa teini-ikäisten poikien keskuudessa, ainakin meillä päin on Stadium. Sinne olen kuullut useamman äidin saavan jopa pojan ostoksille. Toki näitä ei ihan joka paikassa ole, mutta joku muukin urheiluliike on ihan varmasti yhtä hyvä vaihtoehto. Tai sitten lahjakortti jonnekin suureen markettiin, siellä kun vaihtoehtoja on paljon. Saa ostaa sitten mistä tykkää. AppStoren lahjakortti on sellainen, millä voi ladata musiikkia tai pelejä puhelimeen. Iphone kun tuntuu löytyvän tosi monelta teiniltä. AppStoren lahjakortteja saa ostettua ainakin R-kioskeilta ja niitä on eri hintaisia.

Kirjat ovat myös osan suosikkeja. Toiset tykkää lukea tosi paljon, toisia taas ei voisi vähempi kiinnostaa koko homma. Olen keskustellut tästäkin asiasta tosi monen teinin äidin kanssa ja tämän vuoden paketeista löytyy useammaltakin Teemu Selänteen kirja. Aku Ankan kovakantiset kirjat ovat myös toivelistoilla useammalla. Kirjat ovat myös sellaisia, mitkä kannattaa varmistaa vanhemmilta, että mitä toiveita lapsilla on. Toisilla kun on joku tietty kirjasarja, mitä lukevat ja keräävät. Kirjakaupan lahjakortti on myös todella hyvä valinta.

Myös kannattaa miettiä teinin harrastuksia, että löytyiskö sieltä jotain vinkkiä. Sitä kautta miettiminen auttaa myös tosi paljon. Esim. softaus on sellainen, mikä on monissa paikoissa suosittua ja siihen voisi ostaa vaikka softauskuulia. Meillä ei hyväksytä muovikuulia, vaan kuulien pitää olla maatuvia. Aika fiksusti muuten ajateltu teineiltä. :) Jääkiekkoa harrastavalle kelpaa varmastikin jääkiekkoon liittyvät jutut. Myös joku lehden tilaaminen vois olla hyvä juttu. Vaikka harrastukseen liittyvä tai ihan johonkin nuoren mielenkiinnon kohteeseen liittyvä.

Jos nuori tykkää piirtää tai kirjoittaa kovasti, niin paperia ja kyniä kuluu todella paljon. Silloin hyvä vaihtoehto voisi olla joku kunnollinen kynä ja hyvä paperi. Näitä löytyy tietty kirjakaupoista. Toki ihan marketeistakin saattaa löytyä. Peltinen kynärasia ja siellä sisällä kynäsarja on varmasti sellaisen nuoren mielestä hyvä juttu, joka ahkeraan niitä kuluttaa.

Karkit uppoo ihan takuu varmasti kaikille. ;P Ja vaihtoehtoja löytyy jos jonkunlaisia!! Joulun alla kun kaupoissa on vaikka mitä rasioita.

Tässä nyt muutamia vinkkejä teini-ikäiselle pojalle. :) Jos jollain listaan jotain lisättävää, niin laittakaa kommentteja.

Oikein mukavaa tiistaita ihan jokaiselle piipahtajalle!! <3

10 kommenttia:

 1. Mä oon kummitytölle aina hankkinut lahjakortteja vaatekauppoihin. Saa itse sitte ostettua mitä haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä sellainen, mikä on takuulla mieleinen!! <3 Mä meinaan myös meidän kummitytölle tänä vuonna ostaa lahjakortin vaateliikkeeseen, saa sitten itse päättää, että mitä haluaa ostaa. :)

   Poista
 2. Tämä oli tosi kiva juttu, itsekin sain uusia vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sait uusia vinkkejä!! :) Kyllä teini-ikäisille pojille ja tytöille on haastava keksiä lahjoja. Mutta olen yrittänyt vähän kysellä heiltä kuitenkin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ole hyvä!! <3 Kyllä tähän nyt onneksi muutamia sai kirjoiteltua. :)

   Poista
 4. Itse ostin viime vuonna teinipojalle Pentikiltä nimikirjaimella varustetun ison kuppiparin. Ei ollut liian tyttömäinen ja kun poika juo teetä, niin sellainen iso kuppi oli mieleinen. Ja kun se omaan asuntoon muutto häämöttää, niin vähän vanhemmalle teinille, niin tytölle kuin pojallekin, voi jo ruveta hankkimaan omia tavaroita sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva idea!! :)
   Tuo on kyllä hyvä juttu ruveta keräämään astioita omaan kotiin. Ja kun isommille kummilapsille on joskus haasteellista keksiä kivaa ja mieleistä lahjaa, niin nuo on kyllä todella hyvä juttu. On sitten vähän jo valmiina ennen muuttoa. :)

   Poista
 5. Meillä on joskus laitettu lahjaksi jonkun lehden vuosikerta ja usein lahjakortti playstation verkkokauppaa, josta voi ladata pelejä tai vaikkapa lauluja Singstariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lahjakortti playstation verkkokauppaan kuulostaa tosi hyvältä. :) Kiitos vinkistä!!
   Meillä on mietinnässä tuo lehden vuosikerta yhdelle lapsista, mutta katsotaan sitten, että toteutetaanko tänä vuonna. Vanhin sai synttärilahjaksi itselleen lehden ja neidille ostettiin myös. Muita lehtiä meille ei tulekaan. Sillä tässä mietin, että olishan se mukavaa, kun kolmelle vanhimmalle tulisi kaikille omat lehdet.

   Poista