tiistai 30. syyskuuta 2014

Huulirasvan testausta


Pitihän niitä huulirasvoja testata. ;) Nuorimmainen lähti appivanhempien luokse, niin nyt mulla on aikaa puuhailla ihan yksin jotain. Muutama kuljetus vaan tähän päivään, niin nyt mä ehdin. :)
Eli tarvikkeina on kookosöljy (oli muitakin öljyvaihtoehtoja, mutta päädyin tähän), mehiläisvahaa, tuoksuja (aromiöljyä), glyserolia ja purkkeja.


Itse tilasin kaikki tuotteet täältä eli Pieni tuoksukauppa. Glyserolin saa apteekista, hinta oli vähän reilu 5€.


Tässä muovipurkkeja


Huulirasvaan tarvitset (tästä määrästä tulee n. 4 purkkia):
1 rkl mehiläisvahaa
2 rkl öljyä (itse siis käytin kookosöljyä)
1 tl glyserolia
Sekoita kaikki ainekset keraamisessa-, teräs- tai lasiastiassa. Laita astia vesihauteeseen liedelle, sekaan ei saa roiskua tippaakaan vettä! Sulata kaikki hiukan hämmentäen. Lisää joukkoon muutama tippa aromiöljyä halutessasi tuoksua rasvaan. Pienellä palalla huulipunaa saa väriä.


Tässä seos sulatuksen jälkeen


Seos pitää samantien laittaa pieniin purkkeihin, ettei se jähmety astian pohjaan. Itse käytin tuota metallista, niin ei ollut kiire, koska astia oli hiukan lämmin vielä pitkään. Pikkulusikalla laitoin noihin purkkeihin sitten seoksen.


Tässä sitten valmiita purkkeja. :) Väristä tuli siis liian oranssinen.... Olisin halunnut hiukan vaaleamman punaista, mutta ehkä seuraavalla kerralla sitten. :) Tein ekan koeannoksen vaan tuplamäärällä eli yhteensä 8 purkkia, että tiedän kuinka aineet käyttäytyvät. Hyvin sujui! :) Purkeista puuttuu vielä koristeet päältä. Mieheni lupasi tehdä mulle purkkeihin tarrat, mitkä saan liimata niiden päälle. Mutta koristeenahan voi käyttää mitä vaan. Tarroja, papereita, pieniä kiiltokuvia ym. Kiva pieni lahja vaikka ystävälle. <3 Itse meinaan näitä laittaa joulupaketteihin osana. 
Helppoa ja tosi kivaa!! :)

5 kommenttia:

  1. Tosi kiva idea :) Säilyvätkö nuo ihan samoin kuin kaupan huulirasvat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En hoksannutkaan kysyä, että kuinka kauan säilyvät.... Täytyykin se asia vielä selvittää!! :) Toiseksi vanhin teki koulussa viime keväänä huulirasvaa ja ainakin vielä on ihan hyvää. Täytys porukalla kokoontua näitä tekemään. Tää oli niin kivaa!! :)

      Poista
  2. Hei! Täältä ilmottautuu blogisi yksi lukija, joka vaan ei ole koskaan kommenoinut. Vaan nytpä sen teen:)
    Tilasin itsekin nimittäin juuri aineksia tuolta tuoksukaupasta ja aikomus on 10-vuotiaan kanssa tehdä huulirasvoja, jota voi sitten itse antaa kavereille lahjaksi. Laitoitko nuo huulirasvat kylmään tuon tekemisen jälkeen? Jostain ohjeesta luin niin, jotta eivät mene rakeisiksi. Me aiomme käyttää jojobaöljyä, kaakaovoita ja mehiläisvahaa omiin rasvoihimme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun jätit viestiä!! :) Näitä on aina niin mukava lukea!!
      Tosi kiva idea, että antaa joululahjaksi kavereille!! :) Teillä sitten saman ikäinen tyttö, kun meilläkin. Laitatko sä jotain tuoksullista sekaan? Tuota kaakaovoita mä itse kans mietin, se antaa kivan värin niihin.
      Mä en laittanut tuolla ohjeellani ollenkaan näitä kylmään, eikä ole menneet rakeisiksi. Ihan tasaisen kauniita edelleen. Mutta en osaa sen enempää tuohon asiaan sanoa. :)

      Poista
    2. Olemme tilanneet vanilja- ja lime-aromia. Tarkoitus oli viikonloppuna kokeilla, mutta emme sitten ehtineetkään, kun lapsi oli niin kiireinen itse:) Tällä viikolla olisi uusi yritys.

      Poista