sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Terveiset kirjamessuilta

Tänä vuonna kirjamessuilla oli myös joulukortteja ja joulukalentereita. Olivat kyllä aivan ihania!! <3 Minna Immosen kortteja oli tosi paljon erilaisia vaihtoehtoja. Mä sieltä kasan kortteja nappasin matkaani mukaan. Tuossa muutama vähän lähempää. Vaikea oli valita, että mikä nyt kaikista kaunein olisi ollut, koska jokaisessa kortissa oli jotain kaunista. Hyllyn edessä mä vaan napsin kortteja, enkä kauheesti niitä tarkkaan katsellut, koska sitten olisi tullut valinnan vaikeus. ;D Joulukalenteria mä mietin tosi pitkään. Niitäkin oli kaikkia aivan ihania. En ollut ajatellut itselleni tuota kalenteria hankkia, mutta niin kauniin tuolta löysin, eikä ollut edes kallis, niin nappasin mukaani. Kuva on kyllä niin kaunis kalenterissa!! <3
Menomatkalla poikettiin myös Havin tehtaanmyymälässä, oli kynttilöitä ja servettejä tosi paljon valittavana. Joululahjoja siis matkaan mukaan sieltäkin. ;)
Kirjamessuilla oli porukkaa kyllä, mutta hyvin mahtui sekaan! :) Muistelisin, että viime vuonna olisi ollut enempi ihmisiä. Toki tänä vuonna oli muutettu niin, että messualueet oli jaettu eri tavalla, niin sekin vaikuttaa tottakai. Koskaan aiemmin ei ole ollut kakkoskerroksen tiloja käytössä, nyt oli. Sekin jakoi sitä porukka määrää. Ihanaa oli, kun pääsi suht rauhassa kierteleen. Monta tuntia me siellä oltiinkin. ;) Joululahjoja mä ostin ison kasan. Kirjoja on siellä aina tosi edullisesti. Tänä vuonna me tehtiin niin, että jokainen lapsista sai valita itselleen joululahjaksi kirjan. Neiti valkkas tuon Hello Kitty tarrakirjan itselleen. Siinä saa sisustaa Hello Kittylle huoneita. Vanhin valkkas J.R.R. Tolkienin Silmarillionin. Toiseksi vanhin ei löytänyt itselleen joululahjaa, joten se ostetaan netistä. Hän halusi Eragon sarjan ensimmäisen kirjan. Nuorin ei oikein pystynyt keskittymään, kun pelijuttuihin. ;) Hän totesi, että joululahjatoiveeni on WiiU. Sitä meillä ei tulla saamaan, jonka nuorimmalle kerroinkin jo. Itse ostin hänelle Ninjago lego kirjan, jossa on ohjeita ja lego palikoita. Hänellä on yksi kirja jo olemassa ja on tykännyt siitä tosi paljon. Kaikki nämä olivat alennuksessa. Ihan muutaman euron maksoin näistä. Kummilapsille löytyi myös kirjoja. Ihan kaikkia en tähän voi kuvata, koska joku saattaa täällä käydä kurkkimassa. ;)

Taskarit ovat sellaisia, mitä meillä lapset aina sieltä haluaa ostaa ja on ihanaa, kun kerrankin on sellaiseen mahdollisuus. Taskarit maksavat siellä 2€/kpl. Eli ei todellakaan ole kalliita! Tänä vuonna oli paksumpia 3€/kpl. Mutta eipä nekään kalliita ole, kun kauppojen hinnat on 9,90€. Tämä on siis meidän perinne jo monen vuoden takaa. Joka kerta näitä lähtee iso kasa matkaan. Viime vuonna vaan sattui olemaan tosi paljon sellaisia, mitä meillä jo oli. Tänä vuonna oli vaan muutama mitä meillä jo oli.

Lapsille on anottu aina perjantai vapaapäiväksi ja aamusta sinne lähdemme ajeleen. Opettajat ovat aina hyvin myötämielisiä tähän juttuun. Meillä lapset tykkää tosi paljon lukea, niin nämä messut ovat huippu juttu. Kirjamessujen lisäksi siellä on aina ruokamessut. Tänä vuonna sieltä lähti matkaan leipää, Tabascoja (mieheni ja toiseksi vanhin tykkää näistä), vähän suklaata ja muutama pieni joululahjajuttu. Lauantaina päästiin vielä kyläilemaan neidin kummien luokse. <3 Oli ihanaa pitkästä aikaa heitä nähdä!! Ihana viikonloppu meillä siis takana!! <3 Nyt talossa pari potilasta, joten heidän hoivaamiseen menee tämä päivä. Mutta ihanaa oli, kun kirjamessuille päästiin koko porukka, vanhin oli siellä vähän puolikuntoinen, mutta hyvin jaksoi. Itse totesi, että kyllä hän haluaa tulla ja hänen ehdoillaan siellä mentiinkin. Kun hän ei enään jaksanut, niin lähdettiin yöpymispaikkaan.

Oikein ihanaa sunnuntaita ihan jokaiselle!!! <3

8 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis joulukalenteri!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! <3 Kyllä mä kans olin tosi iloinen, kun tämän löysin!! <3

   Poista
 2. Ihania löytöjä :) Tuo lukeminen on aika jännä juttu, sillä meidän perheessä ei ole ikinä luettu, eikä ostettu kirjoja lahjaksi. Se kyllä helpottaisi lahjaratkaisuja, jos voisi ostaa kirjoja :)

  Mukavaa sunnuntaita teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :)
   Se on totta, että sitä joko lukee tai sitten ei. Mutta joo, on helppo miettiä lahjoja, kun voi antaa kirjoja. Niitä meillä onkin kertynyt jonkun verrankin. ;) Juuri muuton yhteydessä laitoin ison kasan eteenpäin. Sellaisia, mitä ei ole tullut luetuksi. Paljon meillä lapsetkin tykkää lukea. Itse olen vasta nyt vanhempana ruvennut kirjoja lukemaan. Ja oon nauttinut siitä kovasti. :)

   Oikein ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!! <3

   Poista
 3. Kirjat ja lukeminen ovat ihan parasta. Yks ei ollenkaan huonompi juttu on myös, että kirjoja on ihan tavattoman helppo kääriä joululahjoiksi! Yks joulun tärkeitä juttuja mulle on, että saa joulupäivänä ja tapanina käpertyä lukemaan uutta kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monissa kirjoissa on niin tosi kauniita kuviakin!! <3 Varsinkin lastenkirjoissa. Mä tykkään myös saada kirjan jouluksi ja tuon saman tehdä, että käperryn joulupäivänä ja tapanina sitä lukemaan. Nyt mua odottaa lankakauppa kirjasarja, sen ostin itselleni käytettynä, mutta mietin, että josko se odottais jouluun asti. ;)

   Poista
 4. Ihana joulukalenteri ja kaikkea muutakin ihanaa. <3
  Halvalla olette saaneet akkareita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! <3
   Olin kyllä tosi iloinen tuosta, kun akkarit noin halvalla löydettiin!! :) Se on lapsista aina niin tosi kivaa!! Sitä odottavat tosi paljon. Toki nykyään sieltä isot pojat odottavat myös löytävänsä jotain kirjasarjojakin. Mutta mukava tapahtuma se on aina!!

   Poista