torstai 10. lokakuuta 2013

Hämähäkki muffinsseja


Tänään ja eilen meillä on leivottu, kun nuorimmainen totesi eilen, että "äiti, miksi sä et koskaan leivo?". Viime sunnuntaina viimeksi meillä leivottiin. ;) Ei siis koskaan täällä leivota.. ;) Nyt on sitten leivottu oikein urakalla. Hämähäkki muffinsseja tehtiin ja tässä muutamista kuvia.

Muffinssiohje

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä
2,5 dl jauhoja, meillä käytetään gluteenittomia
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
0,75 dl maitoa tai mehua

Vaahdota kananmunat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Lisää jauho- ja leivinjauheseos varovasti sekoittaen vuorotellen rasvan kanssa. Sekoita maito tai mehu varovasti taikinaan. Annostele taikina muffinssivuokaan. Paista muffinsseja 200 asteessa 12-15 min. Irrota hieman jäähtyneet muffinssit vuoasta.
Taikinaan saa vaihtelua lisäämällä 2-3 dl omenakuutioita, ananaspaloja tai marjoja tai 1 dl rouhittua suklaata tai pähkinöitä.

Tuo idea löytyi Pirkkaruoka lehdestä, mutta niinkun lähes aina, niin muokkasin tuon päällisen myös... Ohjeessa oli, että kuorrutteeseen tummaa suklaata sekä maustamatonta tuorejuustoa, no tuorejuustoa meillä ei käyttää voi, niin tein tomusokeri-kaakaojauhe-vesiseoksen ja siihen päälle strösselit ja nuo silmät. Jalkoina on lakumatoista leikattuja nauhoja. Silminä on minttulakua, mutta siihen voi käyttää myös englanninlakuja vaaleanpunaisia tai keltaisia. Mä luulen, että tuo alkuperäinen resepti on parempi, kun tuosta tomusokeri seoksesta tulee herkästi liian löysää. Mutta kyllä mä ne strösselit siinä sain kuitenkin pysymään. Ja lakunauhoista oli tehty pidempiä jalkoja, kun meillä, mutta onneksi kaikissa ohjeissa on mahdollisuus muutoksiin. :D

Mä oon saanut serkultani tämän muffinssiohjeen joskus ja tätä parempaa ohjetta ei olekaan!! Lämmin kiitos serkkuni!! <3 Nämä muffinssit onnistuu aina. Ja vaikka tein gluteenittomia, niin silti onnistui yhtä hyvin. Tätä ohjetta on muokattu siitä, mitä se on alunperin ollut, mutta toimii loistavasti!! Välillä meillä laitetaan muffinssien sekaan tuota rouhittua suklaata, mutta tänään laiskuus iski, enkä ruvennut suklaata rouhimaan. ;) Hyvin ne silti kauppansa tekivät.

Mukavaa lokakuista torstaita ihan jokaiselle!! <3

4 kommenttia:

  1. Tosi hauskan näköisiä muffinsseja :) Taidanpa tehdä joku kerta, sopisivat vaikka Halloween-aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli mun mielestä niin kiva idea, että täyty ihan kokeilla!! :) Halloweeniksi nää olikin suunniteltu... Siinä oli toisenlainenkin idea, mutta niissä oli manteleita, niin eivät sovi meidän ruokavalioon ollenkaan. Kannattaa kokeilla kyllä!! :)

      Poista
  2. Herkullinen ohje - njam! :)

    Onneksi nuo hämähäkit eivät lähde vipeltämään jaloillaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän vanhin oli sun kanssa ihan samoilla linjoilla!! :D
      Hän siirsi lautasen vielä vähän kauemmaksi, ettei nyt vaan mitään kosketusta tule niihin vahingossakaan. Eipä siinä mitään ehtinyt tapahtua, kun nuo hämähäkit olivat jo suussa. ;)

      Poista