maanantai 14. lokakuuta 2013

Lokakuu puoli välissä

Meidän uuden kodin makuuhuoneen seinää (yölamput vielä puuttuu) ja kaksi jouluista kuvaa viime joululta (toinen on kyllä vanhempieni luota, mutta niin tosi kaunis asetelma). <3 
Ihan uskomatonta, mutta totta!! Lokakuuta mennään jo pitkällä... Syksy on vähän niinkun itekseen vaan mennyt... Seuraava kuukausi on marraskuu. Eikä tässä enään ole kauaa, kun saa ensimmäisen luukun joulukalenteristakin avata. Meillä päin onkin jo joulukalentereita näkynyt kaupoissa, niitä mitä meillä kytätään, niin ei vaan näy. Katotaan mikä kauppareissu sitten lapset saavat hihkua uusien kalentereiden kanssa. :D
Me käytiin tänään keskustelua lasten kanssa, että minkälaisia kalentereita tänä vuonna. Itse yritin vähän jotain muita vaihtoehtoja, kun kalliita lego kalentereita. Tänä vuonna kun nuo rahat sen verran tiukalla, että yhden kalenterin hinnalla saa ostettua jo monta ja ihan varmasti kivoja nekin! Vanhin halusi, että äiti tekisi hänelle oman suklaakalenterin. No eipä ollut suuri toive lapsellani, joten ihan varmasti saamansa pitää!! <3 Vielä kun mä keksin, että miten toteutan. Katotaan! Toiseksi vanhin toivoi Haribo kalenteria ja sellainen hänelle myös ostetaan. Kaksi nuorinta suostuivat myös noihin Haribo kalentereihin. Niiden lisäksi heille mä tässä mietin, että josko kasais itse heille jotkut kalenterit. Täytyy vielä miettiä sitä asiaa. Kirppareilta usein tekee tosi kivoja löytöjä pienellä rahalla, niin niistä saisi heillekin jotain kasattua. Haribo kalentereita vielä kyllä mietin, koska niissä oli aika monessa luukussa sellaisia, jotka ei meille sovi. Mutta se täytyy nyt tarkistaa, kun sellaisen näen. :)
Vaikka niitä kalleimpia kalentereita ei meillä näykään, niin mä uskon, että me saadaan lasten kanssa tosi ihana joulunodotus. <3 Se ei ole kiinni tuosta jutusta, vaan kyllä se on ihan muu juttu mistä se joulu tulee. Meillä touhutaan tosi paljon lasten kanssa joulun alla kaikenlaisia pieniä askareita, joista nauttii ihan jokainen. Yhdessä olon aikaahan se joulu on!! <3 Unohtamatta sitä tärkeintä, joulunsanomaa!!
Minkälaisia joulukalenteri suunnitelmia muilla on? Vai joko on kalenterit ostettuna?
Oikein ihanaa alkanutta viikkoa ihan jokaiselle!! <3

12 kommenttia:

 1. Tunnelma ei todellakaan ole rahasta kiinni. Nykyjoulu on vain kaupallistettu. Ihmisille tulee harha ettei ilman sitä, tätä ja tota pärjää. Kunhan on omat ihmiset ja aikaa tehdä yhdessä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täysin sun kanssa samaa mieltä!!! Kyllä se joulu tulee jostain ihan muusta, kun kaupallisuudesta!! Kun muutaman paketin lapset saavat, niin se riittää kyllä. Juuri miehelleni sanoinkin, että mä en tarvitse joululahjoja, mutta jos jotain mulle haluaa ostaa, niin uuden Muumi-mukin!! Se on sellainen, mikä on tosi kiva saada!! :) Ja sen vihreät kuulat rasian. ;) Joskus voi tuolta kirpparilta löytää jotain ihan uuden veroistakin tosi edullisesti. Niitäkin juttuja on kiva hyödyntää!! :)
   Kyllä ihan parasta joulussa on se, että saa olla rakkaiden kanssa ja viettää kiireetöntä aikaa!!! <3 Sitä mä odotan itse kaikista eniten. Meillä joulupäivä on perinteisesti yöpuku päivä. Silloin jokainen saa olla vaan. Ainoastaan ruoka lämmitetään silloin. Mitään muuta me ei tehdä! :) Jouluaatto kun on lasten mielestä niin kovin, kovin jännittävää, niin joulupäivänä on ihana olla vaan.
   Kiitos Mia ihanasta kommentistasi!! <3

   Poista
 2. Minusta nää nykyajan joulukalenterit ovat menneet ihan övereiksi, kun jo pieniä leluja saa joka päivä. Itse haluan kuvakalenterin ja varmaan se on se perinteinen partiolaisten kalenteri ja ehkä jonkun toisenkin ostan, jos kauniin löydän. :)
  Sit mulla on tuo blogin joulukalenteri joka jää kyllä vajaaksi loppupäästä.
  Äitistä en tiedä tekeekö hän mulle tänä vuonna kalenteria. Kyllä näilläkin jo pärjää.

  Mukavaa syysloma viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään ite kans noista kuvakalentereista!! Äitini juuri sanoi, että täällä päin on yhdessä kirjakaupassa Kunnaksen kalentereita myynnissä. Niitä mä vähän mietin, että pitäskö käydä lapsille hakemassa. Partiolaisten kalentereita meillä on monena vuonna ostettu, kun toiseksi vanhin niitä aina myy. Vähän kannatuksen vuoksi! :)
   Sun joulukalenterit kuulostaa tosi kivoilta!! <3 Kyllähän se joulun odotus on niin mukavaa, kun joka luukun avaamisen jälkeen ollaan aina lähempänä. ;)

   Poista
 3. Tuota seinätekstiä piti kommentoida, kun on ihan juuri sama, jota olen meidän eteiseen kaapin päähän haaveillut. Ostopaikka ja hinta kiinnostaisi...
  Meillä isommat lapset haluavat haribo/suklaa-kalenterit ja kuopus ehkä lego friends-kalenterin. Saa nähdä mihin päädytään. Mutta ihan totta, että nuo jotkut ovat tosi kalliita ja lelut niissä pientä rihkamaa, joka jää imuriin sitten alkuvuodesta. Onneksi nyt saa hyviäkin suklaakalentereita, joissa suklaa on hyvän makuista.
  Ihanaa viikkoa teillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykästyin ja ihastuin tuohon seinätekstiin kans!! <3 Oli niin kiva!! Se on sama paikka, mistä sä olit tilannut sen yhden tekstin. Fb:n ihmeellisestä maailmasta. ;) Hintaa en muista, mutta mä katon sulle sen. Mun mielestä ei ollut mikään kauheen kallis, koska tuo on iso 50x50cm. Otin sen isompana, kun mitä se olisi valmiina tekstinä ollut.
   Meillä ei vanhin oikein innostunut kalenterista enään, mutta sanoin, että jos nyt ei osta minkäänlaista, niin sitten häntä kaduttaa myöhemmin... Meillä vaan niin usein on käynyt sillä lailla. ;)
   Kiitos, samoin teille!! <3

   Poista
 4. Joulun odotustunnelmoinnit ja jouluaaton fiilikset eivät todellakaan ole rahasta kiinni. Itse muistan omista lapsuuden jouluista ne pienet askareet koristeluineen, leipomisineen ja laittamisineen, tuoksut ja kynttilöiden hämyn. Hassua kyllä, oikeastaan vain muutama lahja on sieltä jäänyt mieleen ja lahjoja kuitenkin joka joulu tuli useampia. Tärkeimpänä niistä muistan mummoltani joka joulu saamani sukat ja lapaset. Eivät ne varmasti silloin olleet se hehkutetuin lahja, mutta näin aikuisena ja edesmennyttä, rakasta mummoa muistellessa niiden arvo nousee silmissäni joka vuosi.

  Oma tyttäreni on vasta vuoden, joten hän ei kalentereista vielä perusta, mutta silti sellaisen ajattelin hänelle ommella, tuleehan sitä jatkossakin käytettyä. Pieniä juttuja hänelle olen sinne suunnitellut ja hieman vanhempana vaikka lupaus piparitalkoista tai yhteisestä askarteluhetkestä kera namusen on mielestäni aivan riittävä sisältö.

  Kiitokset ihanasta blogistasi, sitä seurailen mielelläni ja fiilistelen neitosen päiväuniaikaan joululla!

  Aurinkoisin syysterveisin Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan ihanasta kommentistasi Anu!!! <3 Kauniita sanoja!! <3
   Mä oon kans samaa asiaa tässä aikuisena pohtinut, että ne mummon tekemät villasukat ja tumput olivat ne, mitkä on jäänyt mieleen. Mä sain joka joulu itse valita lankojen värit ja sitten jouluaattona aina jännitettiin, että minkälaiset villasukat ja tumput tulee. Ja niin totta, että eipä niitä pienenä osannut arvostaa, mutta sitten isompana jo kyllä.
   Se, mikä mulle on jäänyt parhaiten mieleen lapsuuden joululahjoista, niin oli sellainen ihana värityskirja ja hienot kynät. Se oli sellainen värityskirja, josta ei mennyt tussit läpi. Myös yöpuku sinäkin vuonna oli aivan ihana. Tämä yöpuku/yöpaita perinne on jatkunut meidän lasten kohdalla. Joka joulu he haluavat uudet yövaatteet. Sitten joulupäivänä on ihanaa olla niillä uusilla yövaatteilla. Tänäkin vuonna on mummolle ja papalle hyvissä ajoin lapset ilmoittaneet, että he haluavat ne, ettei mummo vaan unohda koko juttua. Myös suihkusaippuat ovat toivelistoilla, koska jokainen tykkää käyttää omaa. Eikä äidin ostamaa "pahan"hajuista saippuaa. ;) Ostan aina sellaisia litran pumppu pulloja, koska ne ovat edullisia. :D
   Se mihin meidän perheessä sitten panostetaan, niin on jouluateria. Silloin jokainen saa sanoa yhden ruokatoiveen ja se toteutetaan. Herkkuruokia siis syödään silloin. Yhdessä joulupöydässä oleminen on ihanaa. <3 Meillä on tosi pieni keittiö, mutta sopu sijaa antaa. ;) Pirtti pöytämme ääreen mahtuu yllättävän paljon ihmisiä. Minä ja mieheni syötiin lattialla istuen, mutta se ei mun joulufiilistä vienyt mihinkään. Ihan tunnelmallista oli sekin. Ei toki välttämättä kaikkien mielestä. ;D
   Ihanaa joulunodotusta sinulle!! <3

   Poista
 5. Miehen veli teki yhtenä vuonna perheelleen ihanan "kalenterin". Joka aamu oli pöydällä kirje, jossa jokin arvoitus, aarrekartta tai muu, joka piti ratkaista. Sitten se ratkaisu johdatti piiloon, jossa taisi yleensä olla jokin karkki. Jo monta vuotta olen ajatellut, että sellainen pitäisi järkätä, mutta joulukuu tulee aina yllättäen ja se jää. Mutta ehkä tänä vuonna! Lisänä olen ajatellut, että voisin rakentaa seimiasetelma kalenterin, eli joka päivä uusi asia asetelmaan, mutta jostain kumman syystä sekin on jäänyt, vaikka olisi varmaan ihana uusi perinne joulunodotukseen. Mahtavaa, kun nyt jo muistuttelet kalenterista niin ehkä tänä vuonna saisinkin jotain aikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa tosi ihanalta ajatukselta tuollainen kalenteri!! Mä tässä meidän neidin kanssa olen kalentereista keskustellut. Ja hän sanoi, että oma tekemä kalenteri olisi tosi kiva. Eli nyt jotain täytyy keksiä. Tuo seimikalenterikin kuulostaa tosi kivalta.
   Kiitos näistä tosi kivoista vinkeistä!! <3

   Poista
 6. Minä olen tänävuonna kasannut joulukaleterit itse kaikille lapsille. Jotain pientä vielä uupuu. Osa luukuista on yhteisiä,osa runsaampia,osa ihan pieniä.
  Mukaan laitan joulutarinan,mistä joka aamu luetaan pätkä yhdessä.

  Itselleni ostan jonkin hyvän suklaakalenterin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo joulutarinakin kuulostaa aivan ihanalta!! Olis lapsille kyllä aivan ihana juttu!! Nyt mulla on monta tosi kivaa vaihtoehtoa lapsille mietittäväksi. :)

   Mä haaveilen jostain tosi kauniisti kuvitetusta kalenterista itselleni, mutta ehkä mä vaan haaveilen siitä ja nautin lasten kanssa heidän kalentereista!! :)

   Poista