sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Gluteenittoman margariini-rahkataikinan ohje

Mä nyt heti laitan tähän tuon ohjeen, millä tein tuon rahka-voi-taikinan. Löysin sen yhdestä blogista, mutta nyt en enään muista, että kenen blogista tää oli...

Gluteeniton rahkavoitaikina
100 g     maitorahkaa (Rahka oli laktoositonta)
100 g     margariinia (Myös margariini oli mulla laktoositon)
150 g    gluteenitonta jauhoseosta, mä käytin Pirkan gluteenittomia
1-2 tl     leivinjauhetta (tein kaksinkertaisen annoksen ja laitoin melkein 4 tl leivinjauhetta, kohos kyllä suht hyvin)
Sekoita yhteen pehmeä margariini (mun margariini suli lähes kokonaan, mutta taikina onnistui silti) ja maitorahka.
Leivinjauhe sekoitetaan jauhoihin ja lisätään rahkaseokseen.
Annetaan jähmettyä kylmässä vähintään tunti, mulla oli useampi tunti.
Kauli ohuiksi levyiksi ja ota taikinapyörällä/muotilla neliöitä ja aseta pellille leivinpaperin päälle. Voidellaan kananmunalla ja sirotellaan raesokeria päälle. Laitetaan keskelle hillosilmä. Mulla ei ollut mitään muotteja, enkä olis taikinapyörällä saanut samankokoisia niistä, niin mun muottina oli juomalasi.
Paista  200 asteessa n. 15-18 minuuttia tai kunnes ovat saaneet kauniin ruskean värin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Tätä pitääkin kokeilla pikimmiten. Viime vuonna vielä söin mitä vain, mutta olen tässä vuoden aikana jättänyt viljatuotteet pois, ja kerkesin jo murehtia, että saankohan miä aikaiseksi gluteenittomia joululeivonnaisia ollenkaan. Tätä ohjetta aion kyllä kokeilla. -Marianne

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!! :) Mulla ihan sama tilanne, kun sulla, että viime vuonna vielä söin viljoja. Mutta tämän oloni takia en kyllä niitä tule syömään. Murehdin myös, että mahdankohan saada mitään hyvää, mutta tää oli maukkaan makuinen!! :) Tokihan tavallisen makuista tämä ei ollut, mutta mun mielestä hyvää silti. Mä tein kaksinkertaisen annoksen ja laitoin puoliksi, niin sain molempia kokeiltua. Meinaan yrittää vielä kaivaa muidenkin jouluherkkujen ohjeita. Katotaan, mitä sitten löytyy! :)

    Kiva, kun poikkesit blogissani Marianne!! :)

    VastaaPoista