lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulukuun kahdestoista päivä


Mä laitan tähän vähän kuvaa, että mitä kaikkia maidottomia suklaita me ollaan löydetty kaupoista ja mitkä meidän perheelle käy. :) Toiset kun ovat niin herkkiä, että eivät pysty syödä noitakaan missä lukee, että saattaa sisältää. Joten se kannattaa aina varmistaa, jos jollekin on niitä ostamassa.

Avec ranskanpastillit ollaan vasta vähän aika sitten löydetty, niiden tuoteselosteessa lukee:
ainesosat: sokeri, kaakaomassa, kaakaovoi, kasvirasva (palmu, shea), sakeuttamisaine (E414), värit (E171, E141, E120), emulgointiaine (lesitiini mm. soija), aromi. Suklaa sisältää kaakaovoin lisäksi muita kasvirasvoja. Saattaa sisältää pieniä määriä maitoa ja vehnää.
Meille nää on sopineet, enkä ole selvittänyt itse, että mitä nuo muut kasvirasvat ovat.

After Eightin extra dark on maidoton myös, mutta kannattaa aina tarkistaa tuotteen sisältö! Näitä kun on maidottomia että sellaisia mitkä sisältää maitoa. Nämä sisältää:
Ainekset: sokeri, kaakaomassa, tärkkelyssiirappi, voiöljy, vähärasvainen kaakaojauhe, emulgointiaine (auringonkukkalesitiini), stabilointiaine (invertaasi), piparminttuöljy, happamuudensäätöaine (sitruunahappo) Saattaa sisältää hivenen maitoa.

Lidlin dark chocolate sisältää:
ainesosat: sokeri, kaakaomassa, kaakaovoi, emulgointiaine (auringonkukkalesitiini), luontainen vanilja-aromi. Saattaa sisältää pieniä määriä maapähkinää, muita pähkinöitä, soijaa, maitoa ja gluteenia.

Pandan tummasuklaa, takana lukee:
ainekset: sokeri, kaakaomassa, kaakaovoi, emulgointiaine (lesitiini). Saattaa sisältää pieniä määriä maitojauhetta, hasselpähkinää ja mantelia.
Tämä on kaikista suosituin, mistä itse tykkään eniten ja syön eniten. ;P

Pandan sydän vadelmamarmeladikonvehti, takana lukee:
Tummalla suklaalla kuorrutettuja vadelmamarmeladikonvehteja. Ainesosat: sokeri, tärkkelyssiirappi, pastöroitu vadelmapyre, kaakaomassa, kaakaovoi, hyytelöimisaine (E440), happamuudensäätöaineet (E330, E331), aromit (mm. vanilliini), emulgointiaine (lesitiini). Saattaa sisältää pieniä määriä maitojauhetta, hasselpähkinää ja mantelia.
Nämä onkin tämän joulun löytö, näitä ei olla koskaan aiemmin syöty. Tai en ole neidille antanut ollenkaan. :) Joskus kauan sitten itse olen näitä syönyt.

Jos ostaa allergiselle jotain suklaata, niin aina kannattaa lukea tuoteselosteet!! Arpomaan ei kannata käydä, ettei tule mitään vahinkoja. Toiset kun ovat todella herkkiä, eivätkä voi käyttää edes noita missä lukee, että saattaa sisältää.
Tänä jouluna meillä siis herkutellaan myös suklaalla!! :P :D

P.s. Fazerillakin on tummasuklaakonvehteja, mutta niiden paketissa lukee, että maitorasva, niin se mun täytyy vielä selvittää, että mitä se tarkoittaa. Kun varoituksessa kuitenkin lukee, että saattaa sisältää maitoa. Tämä asia siis vielä selvittelyn alla. :)

Herkullisia herkutteluhetkiä!! <3

4 kommenttia:

  1. Nykyään on kyllä hyvä, kun melkein kaikista tuotteista löytyy allergisillekin oma versio.
    Kivaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon niin samaa mieltä!! On ihanaa, kun lähes kaiken pystyy muuntamaan allergisille sopivaksi. Ainoa mitä en ole pystynyt korvata tähän mennessä, niin on juusto ja kermaviili. Nyt on tullut kaurasta creme fraiche ja sillä korvasin tuon kermaviilin.
      Oikein mukavaa sunnuntaita!! <3

      Poista
  2. Ihana että noinki hyvin löytyy maidottomia. Valikoima on toki pieni mutta on edes vähän valinnanvaraa. Ainakin jos sietää tuon saattaa sisältää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on ihanaa, kun löytyy allergisillekin vaihtoehtoja!! <3 Meillä on ollut monena vuonna Dammenbergin suklaanappeja. Mutta ihanaa, kun saadaan uutta ja vaihtelua. Tänä vuonna on eniten valinnanvaraa allergikko suklaissa. Nautimme kyllä!! ;)

      Poista