sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kynttiläkirja-kortti

Ihania uusia ideoita löytyy, ihanaa, kun joulublogit rupeaa heräilemään!! :) Kiitos paljon vinkistä redrose82!! Linkki hänen blogiinsa löytyy TÄÄLTÄ. Ohje on poimittu Amalian askartelut- blogista. Mulle itselleni on tosi hankalaa ohjeesta lukeminen, tarvitsen usein ne kuvat. Siksi ihan itseäni varten tein nyt tänne omaan blogiini kuvien kanssa ohjeet. Mieheni auttoi mua tässä, koska muutamassa kohtaa meinasi tulla ongelmia. Loppujen lopuksi oli ihan helppo juttu, mutta ekaa kertaa tehdessä tarttee hiukan enempi miettiä aina. Oli meillä sitten yhdessä puuhailua eilen illalla!! :)


Korttiin tarvittavat tarvikkeet (mitä itse käytin):
- viivotin
- kaksipuoleista tarrateippiä
- kartonki
- sakset (en osaa käyttää mun paperileikkuria kunnolla, sillä saisi kyllä siistimmät ja suoremmat reunat)
- koristenauhaa
- kuviopaperia
- koristeita


Ensin tehdään sisälaatikko
Leikkaa kartongista 20x22 cm pala.
Tee pitkälle sivulle taitteet 8, 10, 18 ja 20 cm:n päähän reunasta.


Tee lyhyelle sivulle taitteet 2, 4, 16 ja 18 cm:n päähän reunasta.


Leikkaa tummennetut alueet pois. Itse suttasin kynällä, kun oli helpompi ne hahmottaa.


Laita laatikko sivuun ja tee kansi.


Leikkaa kartongista 24,3 cm x 15 cm pala.
Tee taitteet 11 cm:n päähän molemmista reunoista.
Halutessasi voit tehdä reunaan kuvion kuvioleikkurilla.
Että kannesta saa tukevan, kannattaa pohja tehdä ensin tukevammasta kartongista.
Päällystä sitten kansi haluamallasi paperilla.
Kannen päällystys on helpoin tehdä kolmesta eri paperista, jotka ovat n. 1mm:n pienemmät.


Leikkaa laatikon kanteen aukko ja kiinnitä sen taakse kaksipuoleisella teipillä pala piirtoheitinkalvo. Itselläni ei ollut tuota piirtoheitinkalvoa, niin käytin paksua muovitaskua palan.
Teippaa laatikko kiinni, muista kuitenkin jättää läppä auki. Itse jätin läpän auki yläreunasta, jonka meinaan sulkea kauniilla tarralla kiinni.


Itse laitoin ennen paperin päällystämistä nauhan paperin alle, että nauha pysyy paremmin kiinni.


Tässä on paperi laitettu nauhan päälle.


Teippaa laatikko kanteen. Tää kuva on väärinpäin... Mulla on tuo sisälaatikko oikealla puolella.


Mulla meni tuo sisälaatikon yksi sivu ihan vinoon, enkä saanut enään korjattua... Ehkä ens kerralla onnistun! ;)


Etukannen sisäpuolelle tein tuollaisen pienen taskun, jonne voi laittaa pienen kortin. Mulla ei sitä vielä ole tuonne laitettuna.


Kannen ja sisälaatikon voi sitten koristella haluamallaan tavalla. :) Laatikkoon voi laittaa muutakin, kun kynttilöitä, esim. konvehteja, teepusseja.


Tässä valmis kansi. :)
Oli kyllä niin kivaa puuhaa tämäkin taas!! Taitaa joltain löytyä joulupaketeista näitä... Tai joulukortin sijasta. ;)
Jos mun ohjeesta ei saa selvää, niin käykää kurkkaamassa tuolta Amalian blogista.

Mukavaa sunnuntaita kaikille piipahtajille!! <3

16 kommenttia:

  1. Tosi kauniin olet saanut aikaan <3 itse odottelen että kauppoihin tulisi lisää noita jouluisia askartelu skräppi-vihkoja niin sitten saisi erilaisia aikaan =)

    Ihanaa että sait inspiraation blogistani =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! <3 Oli kyllä ihana idea!!
      Mä kans odottelen, että tulisi uusia papereita. Odotan myös ihan innoissani kädentaidot messuja. :)
      Ootko käynyt netissä kurkkaamassa Papruksen sivuja? Onko tuttu paikka? Itse oon paljon tuolta ostanut papereita.
      http://www.paprus.net/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Paprus/Categories/JOULU
      Jos et oo kurkannut, niin suosittelen. Eikä ole mikään maksettu mainos, vaan ihan tyytyväisen asiakkaan mainos. ;D

      Poista
  2. Kiitos ohjeista. Täytyy varmaan tätäkin testata vaikka kaikki joululahjat ja muistamiset ovatkin jo valmiina. Mutta ainahan jonkun voi yllättää ja voi tulla uusia lahjottavia vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä!! :)
      Oon huomannut saman, että vaikka on miettinyt kuinka tarkasti kaikki saajat, niin aina joku tuo yllätyksen. Silloin on mukavaa, kun on kaapissa jotain pientä valmiina. :)
      Sulla onkin hyvällä mallilla lahjat ja muistamiset!!! :) Multa vielä kyllä jonkun verran puuttuu... Mutta pikkuhiljaa niitä kasaillaan.

      Poista
    2. Niinpä. Aina on hyvä olla kaapissa jotain ylimääräistä. On minullakin vielä ostettavia juttuja mutta nämä itsetehdyt ovat valmiit. Paitsi tietenkin ruokajuttuja jää lähemmäs joulua ja sitten tälläiset uudet ideat mitä on testattava.

      Poista
    3. Oon niin samaa mieltä!! :) Kyllä se on tosiaan hyvä olla jotain pientä jemmaa, mistä voi aina tarpeen tullen jotain kivaa ottaa.
      Mä oon noita ruokajuttuja jo kovasti miettinyt, vaan ihan tarkkasti en vielä tiedä mitä sitä tekis... Pinterestistä löytyi kyllä aika kivoja juttuja. Ne karkeista tehdyt reet on aika kivoja, niitä teen jollekin. Ja löysin hauskan idean, missä oli tehty piknik laatikko, jossa olikin jätskijuttuja, mm. strösseleitä, lusikoita, kuivattuja hedelmiä, jätskikipot ym. Tuota vähän jäin pohtimaan josko oikein toteuttais. :)

      Poista
    4. Sieltä löytyy kyllä liikaakin ihania ideoitan. Ne karkkireet olen minäkin huomannut. Minulla on tekeytymässä kirsikkalikööriä,lisäksi on suunnitteilla ainakin suklaakortteja ja lumiukkosoppaa. Ihana idea tuo jäätelöpiknik kori.

      Poista
    5. Niinhän sieltä löytyy!! :D Karkkireet vaikutti kyllä niin kivoilta, että menee toteutettavien listalle. Mietin vaan sitä, että kun joku oli laittanut ne jollain liimalla kiinni, että en halua siihen ryhtyä. Kaksipuoleinen teippi vois olla ihan jees juttu. Mutta tätä vielä tässä kehittelen.
      Suklaakortit ja lumiukkosopat ovat kyllä kivoja antaa!! Lumiukkosoppia onkin tullut tehtyä jo vaikka kuinka kauan... Mutta se idea ei jotenkaan vanhene.
      Jäätelöpiknik kori oli kiva idea ja surffasin Clas Ohlssonin sivuilla, niin siellä oli kertakäyttö popcorn purkkeja. Poppari-leffa pakettikin vois olla hauska. :) Poppareihin kun myydään niitä mausteitakin, niin vois laittaa jyvien kaveriksi. Sit pakettiin joku kiva leffa ja jotain muuta pientä. Kaikkea tässä nyt rupesin kehittelemään. :D

      Poista
  3. Oletpa ollut ahkera ja hieno tuli. Tuohan olisi hyvä idea esim. opettajien ja hoitajien muistamiseen :) Oma sorminäppäryys ei kyllä riittäisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! :)
      Samaa tässä mietin, että josko opettajalle tekisi tämmöisen muistamisen. Kerho- ja hoitotädeille kyllä oikein kiva idea. Ja sisälle voi laittaa jotain muutakin, kun kynttilöitä. :)

      Poista
  4. Aivan mahtava idea tämäkin.
    Tulipa siitä kaunis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Outi!! <3
      Tää oli hauskaa!! Ja tosi kiva idea lasten opettajille, hoitotädeille tai kerhotädeille. Jossain kohtaa tulee varmastikin lisää näitä tehtyä. :)

      Poista
  5. Kiva, mutta ei mun hermot riitä tuommoisen näpertelyyn. :D Ne tehköön ketkä taitaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on tullut pitkäpinnaisuutta tässä iän myötä ja jaksan jo vähän keskittyäkin johonkin. ;) Kun joku neuvoo, niin kivempi ja helpompi tehdä.

      Poista
  6. Vähän kiva! Täytyy ehkä itsekki tässä lähempänä joulua tuollaisia näpertää (: Itselle tuli mieleen vielä että tuon laatikonhan voisi myös tehdä vanhan kirjan kansien väliin. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :)
      Ihan hyvin pystyis vanhaa kirjaa tähän hyödyntämään. :) Nuo ovat siitä kivoja, että niihin voi laittaa sisälle mitä vaan keksii. Pieni kiva muistaminen esim. opettajille.

      Poista