lauantai 18. heinäkuuta 2015

Betonitöitä

Näiden tekemisestä olen haaveillut jo pitkään!!!! :D Ja nyt mä ne sain toteutettua!! <3 Mieheni vähän mietti aluksi, että betoniako tarttet oikeesti... Näitä töitä on tosi paljon facebookin ryhmässä ja sieltä kyselin neuvoja, lähinnä sitä, että minkälaisella aineella kannattaa tehdä näitä töitä. Sain tosi paljon hyviä vinkkejä ja neuvoja, joten oli helppo lähteä kokeilemaan. Nuorimmainen tosin mulle sanoi, että:"äiti, aikuiset ei voi leikkiä kuravellillä." :D Mutta aivan hyvin voi leikkiä!!!!
Maitopurkit on tosi hyviä muotteja ja ainakin ekalla kertaa lähti tosi hyvin irti muotitkin töistä. Annoin yhden vuorokauden olla ja sitten irrotin, sisältä toki olivat vähän kosteita vielä. Puolen litran mini-grip pusseista on tehty nuo epämääräisen näköiset möntit. Kokeilin eri tavalla tehdä noita kynttilän paikkoja. Yhdessä on laitettu kivi päälle, yhdessä laitoin pussin pienen Piltti purkin päälle ja yksi pussi oli kiven päällä. Annoin kuivua niiden täysin kuiviksi ja sen jälkeen maalasin valkoisella akryylivärillä. Servettilakkasysteemillä laitoin nuo koristeet näihin. Maitopurkkeihin laitoin Ikean tuikkukipot, niin ei tarvinnut irrotella mitään. Silikonisista muoteista lähtee parhaiten irti. Joihinkin muotteihin täytyy laittaa vähän ruokaöljyä, että lähtevät muoteista. Mä en ole vielä sellaisia tehnyt, joten siitä en osaa sanoa sen enempää. Lasisia muotteja en kovasti suosittele, koska niistä ei lähde kunnolla irti ja sitten on lasinsiruja joka paikassa. Kumisaappaat ovat tuntuneet olevan todella suosittu juttu. Sitä mietin itsekin, että josko jossain kohtaa kokeilis. Olisivat hauskat koristeet tuossa etuoven vieressä. :)
Näitähän voi koristella ihan miten vaan tai antaa olla ihan betoninvärisenä, vain mielikuvitus on tässä rajana. :D Helppoa ja halpaa puuhaa. Tai riippuu mitä muotteja käyttää tai kuinka suuria innostuu tekemään. ;)
Näitä taitaa tänä vuonna löytyä joulupaketeista. ;) Saa nähdä, että mitä kaikkea keksin vielä näihin. Mutta kyllä on kivaa!!

Oikein mukavia heinäkuun päiviä ihan jokaiselle!! <3

10 kommenttia:

 1. Mä tein viime vuonna joulua ennen betoniset tuikkukipot! Pistin vielä (ylä)reunaa kiertämään turkisnauhaa ja rusetin. Tykkään! Lisäksi tein matalilla kakkuvuoilla tuikkualustoja. Maalasin kaikki niin maalilla, mikä kestää myös ulkosäässä. Tosi kivoja tuli.
  Oon kans nähny noita tollasii tuikkualusii, mitkä on tehty pussin sisälle. Pikkasen erilaisia, mitä nuo maitopurkkialuset. Kivoja sulla tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :)
   Mä mietin myös pitsin laittamista noihin maitopurkkijuttuihin. Oli vaan niin vähän maitopurkkeja, että en saanut enempää tehtyä. :D Nyt on sitten säästetty maitopurkkeja oikein urakalla ja jossain kohtaa laitan uudestaan niitä tulemaan.
   Noita kakkuvuokia ajattelin kanssa kokeilla, erityisesti sydämen malliset kiinnostaa kovasti. Täytyy vähän kierrellä kirppiksiä josko sellainen vaikka löytyisi.
   Pussin sisälle meinaan vielä valaa, koska ovat ihan hauskan näköisiä!! Niistä kun tulee jokainen oman näköinen, ei varmasti löydy kahta samanlaista. ;)
   Tää on kyllä kivaa hommaa!! :) Viimeistään siinä kohtaa, kun lapset menee kouluun, niin mä teen vähän lisää näitä, mutta kovasti toivon, että ennen sitäkin jo onnistuisi tekeminen.

   Poista
 2. Koita ihmeessä myös saappaiden tekoa, koska nämäkin näyttää onnistuneen paremmin kuin hyvin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!! <3
   Niitä mä oon tässä miettinytkin, että mitenhän ne onnistuis. Ootko sä tehnyt? Mietin vaan, että pitääkö se vuori sieltä sisältä ottaa pois? Mulla olis tuossa yhdet kumpparit, joissa on karvavuori ja ovat vähän sellaiset, että en tiedä kestävätkö vettä enään. Meidän lapsille ovat jo pienet, niin ne vähän houkuttaisi käyttää tähän hommaan. :D

   Poista
 3. Kivan näköisiä kaikki ja erityisesti nuo tyynyn näköiset! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :) Näitä oli kyllä niin kiva tehdä, että taitaa tulla vähän lisääkin tehtyä. :)

   Poista
 4. Oliko nuorimmainen mukana auttamassa "leikkimässä" kuravellillä? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi halunnut, mutta äiti oli tylsä ja kielsi. ;) Halusin itse tehdä omat kuravellini!! :D Mutta mieheni kyllä halusi tulla mukaan kokeilemaan, joten yhdessä hänen kanssaan tehtiin kyllä.

   Poista
 5. Voi että miten kivan näköisiä =) tykästyin noihin minigrip pusseissa tehtyihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Mä tykästyin itsekin noihin minigrip pussi juttuihin, niitä on nyt tuolla pihalla sateessa 8 kpl. Taitaa saada aika moni ystävä näitä jouluna lahjaksi. ;P Maitopurkeistakin sai kyllä ihan hauskoja, niitäkin on tuolla pihalla. Eilen laitoin seuraavan satsin. Kävin myös ostamassa yhden pöllömuotin, katotaan minkälaisia niistä tulee. Ja nyt kokeilin myös kahvipussista. Kunhan kuivuvat, niin postaan nekin. ;)

   Poista