maanantai 22. lokakuuta 2012

Domino-suklaa-pallot


Multa kyseltiin näiden viime vuotisten tekeleiden ohjetta, kun ei linkki enään toiminutkaan... Nyt menee ihan ulkomuistista (en siis itellenikään ollut muistiin laittanut tätä, kun luotin ihan täysin nettiin, enpä luota enään... Nyt on sitten tämä ohje ylhäällä:)), joten toivotaan, että onnistuvat silti! ;)

Paketti minttu Domino keksejä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
Suklaalevyjä
Nonparellejä/strösseleitä

Domino-keksit erotellaan täytteestä ja laitetaan molemmat eri kippoihin. Keksiosat jauhetaan ihan hienoksi (menee ihan helposti kauhalla ym.), täytteiden sekaan sekoitetaan purkki tuorejuustoa ja sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Massan sekaan lisätään keksimurut. Seuraavaksi pyöritellään massasta pieniä palloja, mä annoin niiden jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa, niin suklaa otti niihin sitten paremmin. Eikä valuta niin paljoo. Sen jälkeen, kun ovat jääkaapissa jonkun aikaa olleet, niin laitoin suklaan sulamaan vesihauteeseen. Kun suklaa oli sulanut, niin otin haarukalla yhden pallon kerrallaan ja lusikalla laitoin siihen päälle suklaata sen astian päällä. Ylimääräinen suklaa valui sitten sinne astiaan, missä sula suklaa. Sitten laitoin leivinpaperin päälle jäähtymään ja ennenkun suklaa oli jähmettynyt, niin ripottelin nonparellit/strösselit. Sitten jossain vaiheessa nostelin astioihin haarukalla ja laitoin jääkaappiin. Mä yhden satsin pakastinkin ennen viime joulua ja ihan hyviltä kuulemma maistuivat senkin jälkeen. Tässä reseptiä, jos joku tästä selvän saa! ;)

Suklaanahan voi käyttää valkoista suklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata. Kuulemma maitosuklaasta tuli tosi makean makuisia. Mieheni mielestä parasta tähän oli tumma suklaa. Mutta nehän on niin makuasioita, että kokeilemalla se selviää! :) Ja päällehän voi laittaa mitä koristeita vaan. Tokihan sisälle voi laittaa ihan tavallisiakin Domino keksejä. Se minttu vaan antaa siihen hiukan erilaisen maun.

Ja eikun kokeilemaan näitä!! :)

Mukavia herkutteluhetkiä!! <3

9 kommenttia:

  1. Moni näyttää aloittaneen erilaisten jouluherkkujen kokeilun ja leipomisen. Itse taidan aloittaa niillä perinteisillä tähtitortuilla. :)
    Nuo suklaapallerot maistuis kyl miehelle.

    VastaaPoista
  2. Mä aloitin kans ite niillä joulutortuilla! :) Ne on tosi hyviä! Tää kuva ja ohje on viime vuodelta. Tänä vuonna mä tein näitä isäni synttäreille keväällä. Mutta aikeissa kyllä jossain vaiheessa ennen joulua näitä testata! :) Nää kyllä niin nopeesti kauppansa tekee, että jos jouluksi meinaa säästää, niin pakastimeen täytyy laittaa tai tehdä riittävän lähellä joulua! :D

    VastaaPoista
  3. Siis voi NAM - kuulostaa herkullisilta :)

    VastaaPoista
  4. Oi kiitos tästä! Varmasti pitää kokeilla joku kerta :) -Manda

    VastaaPoista
  5. Nää on kuulemma tosi hyviä!! :) Kannattaa kokeilla!! ;)

    Mä varmaan näitä pyörittelen pikkujouluihin, kun ovat niin suuren suosion saavuttaneet. Hiukan aikaa menee tekemisessä, mutta on kyllä sen hiukan suuremman vaivan arvoista. :)

    VastaaPoista
  6. Tuolla jossain toisessa ohjeessa netissä oli, että tuorejuustoa olisi laitettu vaan muutama ruokalusikallinen. Mutta mä itse laitoin kyllä enempi, sen paketin. Nämäkin siis makuasioita, mutta ajattelin tähänkin vielä kommentoida! :)

    VastaaPoista
  7. Kannattaa kokeilla!! :) Nää on hyviä!! Mutta kannattaa tuota tuorejuustoa testata, että minkä verran sitä siihen laittaa. Sen verran vaan, että siitä massasta tulee hyvin pyöriteltävää. :)

    VastaaPoista