maanantai 2. marraskuuta 2015

Enkeleitä


Olen nähnyt facebookissa kaikkia ihania ideoita mitä muut ovat toteuttaneet ja jossain näin heinäseipäästä tehtyjä enkeleitä. Pitihän niitä sitten ruveta itsekin kokeilemaan. Mun enkelit ovat vielä keskeneräisiä, kun en ole vieläkään keksinyt, että mistä materiaalista mä näille siivet tekisin?? Olisko jollain jotain ideaa? Osalle enkeleistä tulee silmät, osalle ei. Mun mielestä jotenkin kivan näköiset, kun ovat mahdollisimman pelkistetyt. Jotain ne kuitenkin kaipaa. Ajattelin, että tuohon alareunaan laitan pitsiä ja äidiltäni sain sellaisia kauniita kukkasia, jotka sopii myös tuohon eteen koristeeksi. Hiukset pitää vielä leikata sopivan pituisiksi. Ehkä nämäkin tässä vielä valmistuu kunhan ne siivet keksin. :)



Meillä on lapsilla tuo heijastimen käyttö todella onnetonta. Vaikka kotona on todella monenlaisia heijastimia ja heijastimet ovat ulko-oven vieressä, joten kukaan ei voi sanoa, että ei tietäisi missä meillä niitä on. Siltikään ei viitsitä mukaan ottaa... Näin sitten Novitan lehdessä kuvan piposta, jossa on käytetty lankaa, missä on heijastinlanka mukana. Hiukan soveltaen pipo-ohjetta tein meidän neidille ja nuorimmalle pipot siitä langasta. Neidin pipo on vaaleanharmaa-valkoinen ja nuorimman on vaaleanharmaa-sininen. Neiti itse askarteli vielä pipoonsa tupsun. Nyt pitäisi pimeälläkin näkyä. Ja hyvä niin!! Kolmen lapsen koulumatkan varrella on todella vilkas liikenteinen tie, joten näkyvyys on todellakin hyvä juttu. Tämä tuntui olevan sellainen todella mieleinen, joten olen äärettömän iloinen itsekin!! <3 Ihanaa, kun pimeässä näkyvät!!

Mukavaa tätä viikkoa kaikille piipahtajille!! <3

16 kommenttia:

  1. Ihania enkeleitä tulossa.Ja kivat nuo pipot.heijastinlanka on kyllä hyvä keksintö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! :)
      Tuo heijastinlanka on kyllä todella hyvä keksintö!! Meidän kaksi nuorinta saivat molemmat omat piponsa ja kyllä ne loistaa tosi hienosti. Vielä ei ihan kovin montaa kertaa ole voineet pitää, kun pipot ovat niin lämpöiset. Mutta toivon mukaan tänä vuonna niille löytyisi käyttöä!! :)

      Poista
  2. Rautalankaa ja sukkahousuja, niistä sais kivat siivet ja voi vaikka sitten lisätä glitteriä niihin. Ihania nuo enkelit on kyllä. Itse olen samanlaisia katsellut facebookin askarteluryhmissä.
    Mukavaa alkanutta viikkoa ja marraskuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä!! :) Tää oli sellainen vaihtoehto mitä todella pitkään mietin, mutta päädyin sellaiseen, että liimasin pellavakangasta ja tein niistä siivet. Täytyy laittaa kuvaa. Muutaman tontunkin tekasin. :)
      Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!! <3

      Poista
  3. Upeita enkeleitä tulossa. Itse tekisin siivet todennäköisesti itsehuovutetusta valkoisesta huovasta. Minä olen tehnyt joskus tonttuja heinäseipäistä. Terävä pää maalataan punaiseksi ja silmät, suu ja nenä paikalleen ja parta pojalle huovutusvillasta ja tytölle letit. Hieno pipo! - Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! <3
      Nuo huopaiset jutut ovat todella kauniita. Kävin perjantaina kädentaidot messuilla ja siellä oli tehty paljon huovuttamalla ja kyllä mä niitä todella ihailin. <3

      Poista
  4. Hyvä idea! Mikähän siinä on, että nuorten on niin vaikea pitää heijastimia? Lapsille valistus vielä menee läpi,mutta nuoret kapinoivat tässäkin asiassa. Näin on myös omien poikien kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä samaa täällä on miettinyt!! Miksi se on niin noloa? Eikö paljon nolompaa ole jäädä sen auton alle? Kyllä niin monet keskustelut on tästä käyty, mutta eipä ole mitään apua... Jos pääsis tämän yli, että vois vaikka laittaa tuon heijastimen itselleen. ;)

      Poista

  5. Tuo heijastilanka on kyllä todella hyvä juttu! Minäkin olen neulonut molemmille lapsille pipot ja meinasin tänä vuonna tehdä itsellenikin. Samanväriset langat tuolla odottaa :)
    Ja tyttärelle meinasin tehdä heijasvat säärystimet. Kun vain jostain löytyisi aikaa, kun pitäisi saada parit sukatkin valmiiksi ja vaikka lapasiakin ja jajaja... :D Voisikohan töistä saada jotakin palkallista neulomislomaa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kans niin samaa mieltä, että tuo heijastinlanka on huippukeksintö!! :) Ihan samaa mietin, että jos mä itsellenikin tuollaisen pipon tekisin. Ei ollut todellakaan vaikea edes toteuttaa.
      Noita säärystimiä tässä myös pohdin, noista tulis aivan ihana pehmoiset ja lämpöiset. Katotaan ehtiikö tässä vielä...
      Tuo kuulostaa hyvältä!! :D Neulomisloma olis todella tarpeellinen!!

      Poista
  6. Mahtava idea tuo heijastinpipo :)
    Mukavaa viikkoa sinne myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä tuo on todella kiva idea!! :) Ihanaa, kun lapset innostumaan jostain näin hyödyllisestä jutusta.
      Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!! :)

      Poista
  7. Ehdottaisin huovuttamalla tekemistä siipiin ha kiinnitys kuumaliimalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo huovutetut siivet olis ollut ihana idea, mutta päädyin kangas siipiin. Noita huovutettuja juttuja mä niin oon ihaillut, mutta mietin, että saisinko mä niistä ihan niin kauniin mallisia? Kädentaidot messuilla oli toinen toistaan kauniimpia huovutusjuttuja. :)

      Poista
  8. Kakkupaperi tai suodatinpussi olisi myös oiva siiviksi? Kädentaidot messuilla C-halli oliki aika paljon keskittynyt askarteluun. Löysin joulukortteihin tarvikkeet messuilta niin kuin olin ajatellutkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kakkupaperi olis kyllä kans tosi ihana idea siiviksi!! :) Meidän neiti on jonain vuonna askarrellut kerhossa enkelin, jolla on kakkupaperi siivet.
      Kiva kuulla, että löysit joulukortti ainekset messuilta!! :) Siellä oli kyllä kaikkea ihanaa nähtävää ja paljon kivoja ideoita.

      Poista