torstai 28. elokuuta 2014

Meidän lasten joululahjatoiveita

Vähän viime joulun fiilistelyä ;)
Me tehtiin lasten kanssa jo joku aika sitten joululahjatoivelistat. :) Nyt on sitten helppoa, kun sopivan tarjouksen tullessa eteen voi sellaisia hankkia. Paljon on jo hankittunakin. Laitoin listan tännekin, että on varmasti tallessa itselleni muistilistana (on ne tietty mun muistikirjassakin, mutta täällä ne on varmassa tallessa, ainakin luultavasti ;)). Netissä on helppo vertailla hintoja. Itse vertailen aina hinnat ja käyn hakemassa, mistä edullisimmin löytää. Esimerkiksi Legoissa on tosi huimia hintaeroja. Meidän nuorimman ykköstoive tälle joululle on Lego city paloasema. Katselin hintoja myös huuto.netistä, josko olis löytynyt kohtuuhintaisena, siellä kun Legoja myydään myös paketeissa. Hinnat olivat todella hurjia! Verkkokauppa on sellainen, missä Legot ovat paljon edullisempia, kun missään muualla. Mutta sieltä jos haluaa niitä ostaa, niin täytyy toimia pian. Varastot eivät ole kovinkaan suuria ja menevät nopeasti. Tuo paloasema maksoi todella monessa paikassa 89,90€, Verkkokaupassa sen hinta on 69,90€. Joten sieltähän se sitten ostettiin.

Muut listalla olevat toiveet nuorimmalla oli: Lego Chima pakkaus, Turbo elokuva, Turbo tai Lentsikat kirja, roskistyyppejä (Trash pack) ja Schleich eläimet. Listaan olisi tullut vielä paaaaljon muuta, mutta sanoin, että muutaman toiveen saa esittää. ;) Nämä ne nyt tuntuivat olevan kaikista mieleisimmät ja sellaisia, millä nuorin ihan oikeasti leikkii. Lego paloasemasta puhuttiin jo viime joulun alla, mutta ajattelin sen olevan ohi menevä juttu, eipäs ollutkaan. Joten se on tälle vuodelle jo hankittuna. Nuorimmalle ostin huuto.netistä Peter Pan elokuvan myös. Harkinnassa vielä kolmas leffa, mutta nähtäväksi jää, että keksinkö sitä ollenkaan. Elokuvat sellaisia, mistä meillä kuitenkin tosi paljon tykätään ja jouluna tulee katseltua.

Neidin lista näyttää tältä: vaaleanpunainen IPod shuffle, Onneli ja Anneli dvd, Rio2 dvd, Helinä-Keiju ja merirosvokeiju (en muista tuliko tää nimi oikein....), Schleich hevosia, Tatu ja Patu syömään kirja ja Sylvanian families tavaroita. Tämä lista ei kyllä todellakaan näyttänyt pitkältä, joten kirjoitin kaikki itselleni ylös. Suurin toive neidillä on tuo IPod ja sekin edullisimmin tuolta Verkkokaupasta löytyy. Musiikki on tytölle niin tärkeä juttu, että IPodille löytyy ihan varmasti käyttöä ja kun on pieni, niin mukaankin helppo ottaa. Schleich eläimillä neiti leikkii pikkuveljensä kanssa kuin myös kavereiden. Schleichilla on kyllä tosi paljon aivan ihania eläimiä, ne kun ovat kaikki niin oikean näköisiä. Löysin netistä Lahjakas nimisen firman, jossa Suomen varmaankin laajin valikoima noita eläimiä. Siellä kahden nuorimman kanssa sitten yhdessä niitä katseltiin ja valkkailtiin. Näitä eläimiä kun ei ihan kauheesti raaski ostella ihan muuten vaan. ;) Hinnat ovat joka paikassa lähes samat. Näissä ei ollut suuria eroja.

Toiseksi vanhimman oli tänä vuonna todella vaikea keksiä, että mitä ihmettä hän toivoisi. Hänellä kun ei ole tähän mennessä ollut tätä ongelmaa. Tietty kun ikää tulee, niin ei enään ole Legoja eikä muita leluja listalla, eikä oikein mitään tarvitse mielestään ja leffatkin on kaikki jo kateltu ja kirjat lainattu kirjastosta ja luettu. Todella pitkän pohdinnan jälkeen sitten hänen listansa näyttää tältä: Simpsonit boxi, X-men elokuva, Brisingr kirja, Wiille Super Mario Galaxy 2 peli, softaus kuulia (biohajoavia), Menolippu lautapeli ja Skilletin levy. Myös cd-soitin siellä puheissa oli. Kuulosti mun mielestä tosi hyvältä! :) Lautapelit ovat sellaisia, joita meillä pelaillaankin paljon. Toiseksi vanhin varsinkin on todella innokas pelaaja. Menolippu peliä vaan ei tahdo monestakaan paikasta saada, joten täytynee netin kautta se tilata. Se peli kun kuulosti itsestänikin tosi kivalta. ;)

Vanhimmalla on ollut useamman vuoden isoja ongelmia keksiä yhtään mitään, mutta tänä vuonna hänen listansa syntyi todella helposti ja nopsasti. Suurimman haaveensa sai kesällä toteutettua, kun rippilahjaksi kertyi rahaa ja hän osti itselleen IPhonen. Sellaista meillä ei todellakaan oltaisi ostettu, mutta kun itse rahansa sai, niin hyvä näin. Vanhimman listaa tässä: Outolintu leffa, Need for speed leffa, nahkakantinen Raamattu nimellä, NHL15 pleikka kolmoselle, lahjakortti Appstoreen. Jotain leffaa vielä jäi pohtimaan, kun tyhmä äiti hylkäs yhden toiveen ja isikin sitä asiaa puolsi. ;) Meillä kun tämä leffojen katseleminen on todella tarkkaan rajattu. Pojat eivät saa katsella K16 elokuvia ollenkaan. Eipä tästä nyt mitään suurta haloota ole syntynytkään, ihan yhteisymmärryksessä on näitä valkattu yleensä aina. Tämä asia vaan tuntui ottavan koville, kun yksi boksi jää saamatta. Ehtii niitä sitten myöhemminkin katsoa.

Omalla toivelistallani on fleeceviltti (sellainen ihanan pehmeä), uusi jouluinen/talvinen Muumi-muki ja Teemu Selänteestä kertova kirja.
Nuo kirjat me kyllä hankitaan kirjamessuilta Helsingistä. Se on aina sellainen meidän perheen syksyinen retki. Sinne lapsille otetaan yksi päivä vapaata koulusta ja kierrellään monta tuntia siellä. Kirjamessuilta löytyy todella usein kaikenlaisia joululahjoja ja kirjatarjouksia on tosi paljon. Tämä retki on aina sellainen, jota koko porukka odottaa paljon. Kirjamessut ovat lokakuussa. Joten vielä hetki täytyy malttaa odottaa.
Miehelläni on yksi toive tälle joululle ja se on Hobitti 2 extended versio. Jonkun muunkin lahjan ajattelin, että voisi hänelle hankkia. Mutta katsotaan sitten, että mitä sieltä paketista löytyy. Kirja on kans sellainen lahja, mistä hän tykkää tosi paljon. Joten tämä vielä harkinnassa. :)
Tässä meidän lahjatoivelistoja, joista sitten ainakin osa toteutetaan. :) Jokainen lapsi on nimennyt sen ykköstoiveensa ja ne he tulevat saamaan. Muita sitten harkinnan mukaan ja jos joku vinkkejä kyselee, niin tässä mulla on niitä kertoa. Mummolle ja papalle on joka jouluinen sama toive eli yöpuvut. :) Ja nyt listaan tuli myös pörrösukat, ne on kuulemma niin pehmeät ja ihanat jalkaan. :D No onhan ne tietty!!
Jokos muualla on joululahja listoja mietitty ja tehty? Vai onko jo lahjoja hankittuna?

Pian se vaihtuu syyskuu.... Sitten siirryn pelkästään tänne puolelle. Niin paljon on mulla tässä haaveissa toteuttaa kaikenlaisia omatekoisia, toivon mukaan aika riittää niihinkin. ;)

Mukavia elokuun viimeisiä päiviä ihan jokaiselle!! <3

11 kommenttia:

  1. Meillä on lapset vielä pieniä, eikä etukäteen osaa ajatella lahjatoiveitaan. Mutta ostin pari takuuvarmaa pakettia säästöön alesta. Tuli vaan mieleen, että mejän lähitarjoustalossa oli juuri poistokorissaa noita eläimiä 2-4€ hinnalla. Teki mieli ostaa, mutta meillä ei ole tarvetta niille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihanaa, kun ei vielä ole niitä suuria toiveita. <3 Meillä ei myöskään pienempänä osattu näitä listoja ollenkaan tehdä. :) Joskus kysyttiin, mutta siinä listassa oli ihan kaikki, mitä kaupoissa vaan on. :D Joten todettiin, että eiköhän heille käy mikä vaan.
      Nyt nuorinkin osannut oman listansa tehdä, kun isommatkin tekee.... Tosin, hänen listallaan on juurikin ne ihan kaikki. :D Mutta nuo lelut on sellaisia, millä tykkää leikkiä ja Lego paloasemasta on puhunut jo pitkään. Legot kyllä tosi kivoja lahjoja.
      Schleich eläimistä on tullut täällä kaveripiirissä niin suosittu, että siksi ne on meillekin kotiutuneet. Ja onhan ne ainakin kestäviä ja tosi kivoja. Ne on millon missänkin leikissä mukana.
      Isoilta pojilta on ollut pakko vähän listaa pyytää, kun ei oikein enään tiedä, että mitä heille ostais. Isot pojat kun on 15-v ja pian 14-v. Onneksi nyt sain ne. Leffat ja pelit ne sellaisia, mitä yleensä aina vastaukseksi saa synttärilahjoiksikin.

      Poista
    2. Joo, kyllä varmasti muuttuu sitten erilaiseksi listatkin kun on isompia lapsia. Minusta nuo teidän lasten toiveet on ihan mukavan oloisia, ei mitään yli-isoja toiveita joita aina joskus näkee ja kuulee :D
      Piti tosta Menolipustakin sanoa, että se on yksi omista suosikeistani! ihan huippukiva, varsinkin se ihan perusversio. Me ostettiin se lautapeli.fi, mutta ennen joulua olen törmännyt kyseiseen peliin esim, Stocmannilla ja muistaakseni Prismassa. ps. ootteko pelanneet Catania? siinä toinen lempparini ja jotakin samaa fiilistä Menolipun kanssa.

      Poista
    3. Niinhän se menee!! :) Kun ovat isompia, niin osaavat kohdistaa johonkin tiettyihin juttuihin. Ja kyllä välillä tosiaan kuulee, että jollain on niin suuria toiveita, että siinä kohtaa itse miettii, että onkohan enään mielekästäkään sellaisia toteuttaa. Mutta jokainenhan nää hommat tekee tavallaan ja tyylillään. :)
      Tuo Menolippu vaikutti myös itsestäni tosi kivalta. Itse en ole päässyt sitä pelaamaan koskaan, toiseksi vanhin on muistaakseni kerran tai kaksi sitä pelannut ja ihastui kovasti. Katselin kans netistä, että tuolla lautapelit.fi:ssä sitä oli, samoin Kärkkäisen nettikaupassa. Mutta katselin netanttilan sivuja, niin sieltä se oli loppu. Täytyy se jostain kyllä hankkia.
      Joo, Catan on huippu!!!! :) Toiseksi vanhin toivoi sitä viime vuonna joululahjaksi ja nyt on sitä sitten pelailtu. Tykästyin siihen ihan tosi paljon. Eli luultavasti tykkään tuosta Menolipusta kovasti. :D

      Poista
  2. Sinulle olen vähän väläytellyt niitä mun lahjatoiveita. En kellekkään muulle vielä. ;)
    Täytyiskin vissiin tehdä se toivelista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se toivelista on hyvä tehdä ajoissa, niin voi saada mitä toivoo. :) Mä tein miehelleni toivelistan jo ja sanoin, että lähempänä joulua voi se viltti olla jo loppuunmyyty. Hän lupas seurailla ja laittaa harkintaan asian. ;)
      Muumi-muki ei ole tainnut vielä ilmestyä. Tai en ainakaan missään ole sitä nähnyt. Jännityksellä odotan, että minkälainen se on. :)

      Poista
    2. Täältä blogista löytyy kuva uudesta muumi mukista http://arjenmiljonaari.blogspot.fi/2014/08/uusi-talvimuumimuki.html :)

      Poista
    3. Kiitos linkkivinkistä!! :) Mun silmään näytti kyllä tosi kivalta!! Eli kyllä se edelleen toivelistalla on. ;)

      Poista
    4. Kiitos linkkivinkistä!! :) Mun silmään näytti kyllä tosi kivalta!! Eli kyllä se edelleen toivelistalla on. ;)

      Poista
    5. Minustakin näyttää kivalta. Vähän vanhanaikaisemmilta muumeilta. :)

      Poista
    6. Niinpä!! :) Oli tosi kaunis kyllä, toivelistalle kyllä siis jää.

      Poista