sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulukuun kahdeskymmenes kolmas


 Meidän joulua kuvina. :) Paljon on saatu aikaiseksi ja nyt nautitaan rauhasta, hiljentymisestä ja riemusta. Vietetään aikaa perheen ja rakkaiden kanssa. Lämmin joulumieli valtaa kaikkien sydämen ja me saadaan vaan nauttia siitä tunteesta. Joulumieli tulee ennen kaikkea sydämestä. Joulumieltä ei voi ostaa, sen voi saada ja antaa tulla itseensä. Hienot lahjat eivät sitä tuo, vaikka joulu onkin antamisen iloa. Niinkun muutamissa lauluissakin siitä mainitaan "tulkoon rakkaus ihmisrintaan, silloin joulu luonamme on..." Mun mielestä noihin sanoihin kätkeytyy se joulu.


Paljon on mahtunut vuoteen, niin iloa kuin myös murhetta. Ne asiat saavat nyt jäädä ihan omaan arvoonsa ja keskitytään tähän hetkeen ja nautitaan tästä. Joulu on kuitenkin suuri juhla, joten siihen ei kannata murheitansa uhrata. Me saadaan nauttia siitä, että me ollaan kaikki kotona ja lähes terveinä. Se on jo suuri joululahja meidän perheelle. <3 Kiitollinen mieli siitä!! Saamme myös rakkaita ihmisiä meidän kanssa joulua juhlistamaan, joten sen enempää en voisi toivoakaan.


Joulu voi syntyä ilman hirmuista kiirettä ja stressiä, mikä on meillä ollut tänä vuonna aivan ihana juttu. <3 Kaikkia juttuja, mitä mietimme aluksi, että teemme, niin osa on jäänyt tekemättä. Entäs sitten? Se joulu tulee meillekin ihan takuulla ilman niitäkin asioita. Hyvissä ajoin aloitimme valmistelut ja meinasin jättää koko leipomisen väliin, mutta sitten tulimme toisiin ajatuksiin. Lapset tarvitsivat parille päivälle hiukan ohjelmaa, niin sen takia päädyimme leipomiseen. Sekin rauhassa, ilman kiirettä. Mä oon itse oppinut tästä joulusta jotain arvokasta. Tai joulunalus ajasta. Niin monena joulun on ollut ihan uupunut olo jouluna, nyt ei ole niin väsynyt olo. Mä olen antanut itselleni luvan huilata silloin, kun ei jaksa. Miettinyt sitä, että kyllä lapset nauttii paljon enemmän joulusta, jos me vanhemmat ei olla ihan loppuun asti ajettu itseämme niin, että joulusta emme enään pääsisi nauttimaan. Kuten tuossa aiemmin sanoin, niin meillä ei ole tehty mitään suursiivousta. Koti on siivottu vähän paremmin, mutta kaappeja ym. ei. Mä päätin, että tällä systeemillä meillä nautitaan tästä eteenpäinkin jouluista. Ja teemme porukalla yhdessä asioita. Suurempia siivouksia voi tehdä sitten myöhemminkin. Jokainen tekee niinkun parhaaksi näkee, mutta tämä sopii selvästi meidän perheelle.
Haudoille olemme tänään suuntaamassa ja viemme kynttilät. Monia muistoja tulvii mieleen lapsuudesta, missä sain itse nauttia ihanista jouluista omien vanhempieni, veljieni ja isovanhempieni kanssa. Niin paljon ihania muistoja! <3 Myös sen jännityksen aattona, kuinka aika tuntui niiiin pitkältä. Mutta myös sellainen lämmin ja rakastava ilmapiiri muistuu sieltä mieleeni. Joulumme oli aina tosi ihania. Yksi joulu, mistä olen monta kertaa aiemminkin sanonut, niin oli sellainen, kun saimme uudet yöpuvut (niinkun joka joulu) ja sammakkopelin sekä aivan ihanan värityskirjan sekä Cindy nuken. Joulupäivänä pelailimme yhdessä ja värittelimme. Muistan niin tosi hyvin sen päivän jostain syystä, sitä en tiedä, että miksi se joulu on jäänyt niin unohtumattomana mieleeni. Onhan niitä muitakin muistoja, mutta tuo on ikimuistoinen. <3 Nyt yritämme samaa lämpöistä tunnelmaa välittää omille lapsillemme. Sitä rauhaa ja kuitenkin riemukasta mieltä. 
Kiitos teille kaikille lukijoilleni, jotka olette kulkeneet tämänkin joulun meidän valmisteluita seuraten ja omia kokemuksianne kertoen. On ollut ihanaa lukea teidän kaikkien jouluvalmisteluista ja perinteistä. Perinteitä kun jokaisella on omansa. Huomenna vielä yksi postaus, jonka olen jo valmiiksi tehnyt. Sen jälkeen Keltainen talo hiljentyy nauttimaan joulusta. <3

Toivotan jokaiselle oikein ihanaa, rauhallista ja Siunattua Joulua!!!

6 kommenttia:

 1. Täällä vielä hiukan kokkailuja, jotta huomista ei tarvitse viettää keittiössä muuta kuin ruuan lämmityksen verran :) Oikein ihanaa ja rauhallista joulua koko teidän perheellenne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se paljon mukavampi kyllä aatonaatto viettää kokkaillen, kun aatto!! Meillä kanansiivet laitetaan huomenna aamusta paistumaan tuonne uuniin ja laatikot sekä joulutortut. Mutta muita kokkaushommia ei huomiselle sitten olekaan.
   Oikein ihanaa ja lämpöistä joulua myös teille!! <3

   Poista
 2. Meillä kaapit siivotaan keväisin ja syksyisin. Eihän talvella sellaista hommaa nää kunnolla tehdä. :D
  Olkoon joulunne rauhallinen ja onnellinen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä niin totta!! :D Meillä kans sellaiset hommat jäi toisille päiville. Nyt keskitytään joulun rauhaan ja nautitaan oleilusta.
   Kiitos, samoin teidän joulu!! <3 Oikein ihanaa ja lämpöistä joulua myös teille!! <3

   Poista
 3. Oikein rauhallista ja tunnelmallista joulua teidän perheelle! :)

  VastaaPoista