keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Arvonnan aika

Tuossa joku aika sitten ajattelin, että kun on 50 lukijaa blogillani, niin sitten haluan järjestää lukijoilleni arvonnan!! :) Ja nyt teitä sen verran täällä on. Ihanaa, kun olette tänne tienne löytäneet. Jokainen saa osallistua yhdellä arvalla tasapuolisesti. Te kenellä ei ole mitään nimimerkkiä, niin laittakaa joku tuntomerkki itsestänne. Arvon siis itse tekemiäni juttuja. Tuossa kuvassa on pikkuinen poppana kori, väriltään ruskea, 2 pikkusydäntä, huopahelmistä tehdyt korvikset, lämpötyyny dino kuvalla ja huopainen joulunkello. Kuvasta ei siis välttämättä saa mitään selvää, kun halusin sen ehdottomasti ottaa kynttilän valossa! Mutta onpahan sitten voittajalle joku yllätys luvassa, kun ei näy kaikkea. ;)


Arvonta aika alkaa nyt heti ja päättyy sunnuntaina 21.10. klo 22.

Olisi kiva kuulla kommenteissanne, että minkä perinteen tai ruuan lapsuuden jouluistanne olette halunneet ottaa omaan jouluunne mukaan vai oletteko halunneet tehdä kaiken omalla tavalla ja luoda oman perheen näköisen joulun! :)

43 kommenttia:

 1. Arvontaan mukaan! :) Minun joulussani on ja pysyy samanlainen rosolli kuin lapsuudenkodissa. Melkein kaikkea muuta joulussa voin muutella tai kokeilla eri tavalla, mutta rosolli on ja pysyy aina samanlaisena. Edes rosolliainesten järjestystä vuoassa ei saa muuttaa. :)

  VastaaPoista
 2. Mukana!
  Meillä on aattoaamun riisipuuro yksi lapsuuden perinne. Sitä on "pakko" keitellä aattoaamuisin. Nams!

  VastaaPoista
 3. Mukana :))
  Minä olen tuonut meidän jouluumme mummuni porkkanalaatikon. Alkuperäinen resepti on jostain 40-50 -luvulta.
  Ja on on vasta herkkua se!
  Ei tietenkään mummun tekemän veroista, mutta harjoitellaan...
  Minä onnekas saan edelleen nauttia joka joulu myös mummuni tekemistä laatikoista joulupäivän perinteisellä joululounaalla :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa arvonta tähän minäkin haluan osallistua. Palkintokin on aivan ihana. Omatekemät asiat ovat ihania. Tämä onkin aika vaikea koska ruuat ovat jonkin verran muuttuneet vuosien aikana ja kaikki allergiat yms. ovat aina olleet yksi syy muutoksiin. Toisaalta sitten kuitenkin hyvin paljon samoja tai siis samantyyppisiä ruokia on pöydässämme kuin lapsuudessakin on ollut. Kinkku on kuitenkin se joka meidän joulupöydässä on aina ja se on perinteisesti hunnutettu sinapilla ja korppujauhoilla sekä koristeltu neilikoilla. Minulle tosin se kinkku ei ole niin tärkeä vaikka se siellä aina on tärkeämpi on varmaan rosolli johon olen ihan heikkona. Tänä vuonna kuitenki rosollikin on vaakalaudalla sillä en saa syödä enää omenaa, sipulia, enkä etikkasäilykkeitä hmmmm otanko riskin vai kehittelenkö uuden rosollin :)

  VastaaPoista
 5. Kiva arvonta! Itse tehdyt palkinnot kuulostavat houkuttelevilta! Eidän perheen joulussa perinteeksi ovatmjo ehtineet muodostua monet ruuat ja tavatkin. Omasta lapsuudestani olen saanut intohimon luumukiisseliin. Mummuni teki sitä aina jälkiruuaksi. Päälle pursotetaan vielä kermavaahtonokare!

  VastaaPoista
 6. Mukana!
  Lapsuuden jouluista kannan mukana aaton aamupäivän riisipuuro-hetkeä.
  Muuten nyt kun asumme Englannissa ja vietämme ensimmäistä oman perheen joulua niin haluan luoda omia perinteitä.

  VastaaPoista
 7. Jes! Mukana ollaan!
  Mulla pitää joulupöydässä olla aina herneitä. :D
  En tiedä mistä sellaisen pinttymän olen päähäni saanut, onhan jouluna jos mitä herkkua mutta herneitä on silti saatava x)

  VastaaPoista
 8. Minäkin arvonnassa mukana :) - meidän jouluperinteet ovat erilaisia kuin lapsuudessani ja nykyisin ne ovat hieman vaatimattomampia kuin silloin kun esikoinen oli pieni - haluaisin ne mummolan aikaiset joulut takaisin !

  VastaaPoista
 9. Arvontaan mukaan :)
  Minun lapsuudenkodista on tullut ainakin se perinteinen joulukinkku meidänkin pöytään ja kotona tein myös rosollin aina itse ja se piti tehdä aattoaamuna ennen kuin joulurauha julistetaan.. Ja niin teen edelleenkin :) Yksi tärkeä perinne, joka on myös lapsuudenkodistani, on haudoilla käynti aattona.

  VastaaPoista
 10. Ihania itse tehtyjä juttuja, eihän tämmöistä arvontaa voi ohittaa! Omaan joulupöytään ovat lapsuuden vuosilta jääneet erilaiset kalat ja mädit. Asuin lapsuuteni järvimaisemissa ja ne olivat luontainen osa juhlapöytää. Myös omista suolasienistä tehty sienisalaatti on ruoka, josta en osaa (enkä halua) luopua.

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa ihanalta tuo palkinto. :)

  Itsehän elän yhä niitä "lapsuuteni" jouluja. Tämä tuleva tuleekin nimittäin olemaan viimeinen, ensi vuonna ollaan sitten virallisesti aikuisia, joskaan mikään perhejoulussa ei kyllä vielä muutu. :D
  Uskoisin, että tulen melko uskollisesti vaalimaan meidän perheen ja suvun jouluperinteitä tulevaisuudessa omissa jouluissani. Ruuissa se ehkä näkyy parhaiten.
  Tietysti sitten jos hypoteesia jatketaan oman perheen perustamiseen asti, täytyy toki sovittaa perinteitä yhteen sen jonkun toisen perinteiden kanssa. Ja luoda kenties pari omaa yhteistä perinnettä meidän lapsille jatkettavaksi, heh. :)

  VastaaPoista
 12. Ompas ihana palkinto :)
  Kyllä perinteinen porkkanalaatikko ja lanttulaatikko löytyy joka vuosi joulupöydästä.

  mansuhh@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Ompas kiva arvonta.
  Teen joka jouluksi mummoni reseptillä perinteiset porkkanalaatikon, lanttulaatikon sekä imelletyn perunalaatikon. Nams :)

  lisbehh@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Meillä on kinkku ja laatikot kuten lapsuudessani. Jouluaamun puuroa unohtamatta. Joitakin kummallisuuksia olen jättänyt pois kuten hillosipulit ja kurpitsakuutiot. Niitä oli aina joka joulu. Ja söikö niitä kukaan? En usko. Mutta niitä meillä ei tule.

  Ihana palkinto!

  VastaaPoista
 15. Oijoi, mukaan minäkin :) Palkinto vaikuttaa suloiselta ja tähän kysymykseen on kiva vastata. Mehän vietämme ensimmäistä kertaa omaa joulua ja onkin ollut neuvotteluja jouluaaton kulusta. Mieheni kotona on nimittäin aivan erilainen aatto kun minun kotona ja kumpikin haluaa tietyt jutut tuttuun malliin! Melkoista räätälöintiä siis ;)

  Omat tärkeät asiat ovat joulupuuro aamulla, tietynlaiset koristeet tietyllä lailla :D, perinteinen jouluruoka(jo aattona, miehen kotona ollut vasta joulupäivänä), kello 12 mennessä kaikki olisi valmiina ja juhla alkaisi.. joulusaunan haluaisin aamulla,mutta miehelle erittäin tärkeää että se on vasta illalla.

  Emme aio kuitenkaan ressata joulun "pakollisista asioista", eiköhän ne siitä muokkaannu!

  VastaaPoista
 16. Onpas kiva arvontaidea. :) Meillä lapsuuden jouluista on jäänyt perinteeksi ehdottomasti monet ihanat ruoat, kuten rosolli kastikkeineen, itse tehty porkkanalaatikko ja riisipuuro. Ihania jouluruokia!

  VastaaPoista
 17. Arvonnassa mukana :) Meillä vietetään joulua edelleen yhdessä, vaikka me kaikki 3 lasta asutaankin jo eri osotteissa. Periaate on se, että jokainen tuo jotain. Joka joulu pöydästä löytyy kinkkua, lohta ja laatikot. Että luultavasti jos joku vuosi vietän joulua ilman perhettä niin nuo on pakko saada pöytään :)

  VastaaPoista
 18. Minäkin osallistun! Itse olen vielä sen verran nuori, että omia lapsia ei ole. Senpä takia joulu vietetään vielä suurimmaksi osaksi minun ja avopuolison vanhempien luona, eli joulut ovat melko samanlaisia edelleen kuin lapsuusjoulutkin! :) tulevaisuudessa teen parhaani että saan järjestettyä omille lapsilleni yhtä ihanan joulun kuin vanhempani ovat järjestäneet meille lapsille joka vuosi, kaikkine perinteineen ja ruokineen.

  VastaaPoista
 19. Mukana kiitos !Onhan niitä vaikka mitä, mutta AINA joulupäivänä on riisipuuro. Siitä perinteestä ei olla livetty ikuna :) mukavaa joulun odotusta Päivi5

  VastaaPoista
 20. Mukana ollaan! Joulussa on pysynyt mukana joululaulut. Niistä tulee sitä oikee tunnelmaa. Parhaita joululauluja on mm. Vesa-Matti Loirin ja Arja Korisevan joulu cd:t!
  T. Kurre

  VastaaPoista
 21. Mukaan. :) Ihana perinne on lapsuudesta jäänyt; kuusen haku ja koristelu yhdessä lasten kanssa. Meidän perhe taitaa vasta hakea omia jouluperinteitä, tässä vuosien karttuessa... ;D

  VastaaPoista
 22. Minun jouluperinteeni ovat yhteiset perhejoulut vanhempieni luona,jonne myös sisarukseni perheineen kokoontuvat.Tätä perinnettä olen noudattanut syntymästäni saakka jo monia kymmeniä vuosia.
  josjakun@yahoo.fi

  VastaaPoista
 23. Ihana arvonta ja upea palkinto. :)
  Meidän joulu jatkuu hyvinkin perinteisenä. Eli aamun puurot ja lastenohjelmien katsominen (vaikka olen 25 jo), aamun puuro, Folkke-tontun pieni yllätys aattoaamuna... Ihania perinteitä on niin paljon. :)

  VastaaPoista
 24. Jouluna kuusi koristellaan aaton aattona myöhään illalla ja kuunnellaan jouluradiota.. ja maistellaan uunituoretta kalkkunaa :)ja Lumiukko-piirretty on ehdoton, sitä ei saa jättää näkemättä :) perinteitä tosiaan riittää.. T: Jes

  VastaaPoista
 25. Mukana myös! :) Meillä kotona on aina jouluna kiinnitetty takkaan iso joulusukka. Halusin myös itelle joulusukan omaan uuteen kotiin, (vaikkei takkaa ookaan) Siispä askarreltiin miehen kanssa sellaset omat sukat huovasta ja ne on kyllä koristeena nii kauan ku hengissä pysyvät :)

  VastaaPoista
 26. Ihana blogi! Uusi lukija ilmoittautuu. :)
  Paljon on perinteitä siirtynyt esim. haudoilla käynti aatto iltana, ruuista riisipuuro ja piparit. Kuusi koristellaan aaton aattona illalla ja paketteja ilmestyy siitä eteenpäin aina aatto iltaan asti hiljalleen kuusen alle. :)

  VastaaPoista
 27. Ihana arvonta, mukana minäkin!:) Minulle tärkeä jouluperinne on kynttilöiden vieminen läheisten haudoille jouluaattona. Tuota perinnettä olemme vaalineet lapsuudesta asti ja yhä vieläkin toteutamme tämän yhdessä koko perheen voimin, vaikka me kaikki perheen "lapset" olemmekin jo aikuisia. Terhi

  VastaaPoista
 28. Mukana arvonnassa! :) Meidän perheessä perinteitä vasta rakennetaan (esikoinen syntyi viime jouluna), mutta yksi asia mikä miehen kanssa tehdään ja tehtiin ennen lastakin, on kinkun paisto yöllä :) Voi sitä tuoksua aamulla.. :D Lisäksi joululaulut on mun juttu kans, kerään joululevyjä.

  VastaaPoista
 29. Lapsuuden jouluista perinteenä mukana on kulkenut joulusauna ja siellä täytyy tietenkin olla myös vasta. :) Ruokien puolelta mummon tekemät lihapullat löytävät tiensä aaton ateriaan.
  -Siny-

  VastaaPoista
 30. Mukana ollaan :) Yksi merkittävä ero, mikä on lapsuuden joulujen ja omien joulujen välillä, on etten ole ikinä omassa kodissani paistanut kinkkua. Yleensä ollaan aatot oltu vanhempieni kanssa mun luona ja syöty jotain muuta lihaa, kuten täytetty porsaan sisäfilettä :) Tänä jouluna viritellään uutta perinnettä, jossa aattona syön jouluateria vanhempieni luona ja lahjat avataan minun luonani...jos nyt ihmettelet, miten se on järkevää, niin välimatkaa kodeillamme on 1,5 km eli sellainen oiva kinkunsulatuslenkki ;)

  VastaaPoista
 31. Arvontaan mukaan :) Tärkein jouluperinne on aattoaamun riisipuuro ja sekametelisoppa. Lisäksi haudoilla käynti kuuluu siihen myös. Ja aamulla katotaan joulupukin kuumalinja (ikää minulla 32) :D Ja lumiukko on nähtävä <3

  T: Sartza

  VastaaPoista
 32. Mukaan arvontaan! :) Meidän joulu perinteinä ovat saunominen, haudoilla käynti ja ruuat. Porkkana ja lanttulaatikot on oltava, sekä kinkku!!

  VastaaPoista
 33. Eiköhän ne ole nämä perinteiset, haudoilla käynti, saunominen ja jouluruuat. Jouluruuista myös lipeäkalaa olen joskus tehnyt mutta ei se kyllä maistu ihan samalta kuin ennen.

  VastaaPoista
 34. Mukana arvonnassa :).Monia jouluperinteitä on siirtynyt omaan perheeseemme lapsuuden kodeistamme.Tärkeimpiä ovat joulurauhan julistuksen kuunteleminen ja sen jälkeen syödään riisipuuroa ja luumukiisseliä.Varsinainen jouluateria syödään vasta myöhemmin illalla ja siihen kuuluu alkuruokana erilaisia sillejä,mätiä,smetanaa ja muita kalaherkkuja saaristolaisleivän kanssa.Sitten kinkku ja perinteiset laatikot,rosollia,suolasienisalaattia ym. ja jälkiruokana hedelmäsalaatti ja lopuksi torttukahvit.Myöhään illalla käydään hautausmaalla.Joulusaunassa meillä on käyty aina jo aatonaattona. nim.joulunlapsi

  VastaaPoista
 35. Mukana arvonnassa! :) Meidän jouluun on otettu perinteitä vanhempieni lapsuudesta. Esimerkiksi kuusi on aina koristeltava yhdessä aattoaamuna eikä yhtään aikaisemmin. Tähän kuuluu myös kuusen hakuretki muutamaa päivää aiemmin ♥

  VastaaPoista
 36. Mieki haluan osallistua!

  Vuosikymmenien saatossa joulutapoja on tullu ja menny, mutta yks asia kyllä pyssyy: joulusauna. Kerrostalossaki ko asuthiin, hääty päässä aattona sauhnaa - silloin oli vaimoihmisille omat vuorot ja miehile omat vuorot, mutta yksin sielä sai saunoa. Varhmaan olit muut menheet mökeile tai sukulaisten tykö tai jonneki jouluksi :)

  VastaaPoista
 37. Hei, ehdottomasti arvontaan mukaan kun vielä ehtii! Itseasiassa olen säilyttänyt yhden ainoan perinteen lapsuudestani, ja se on joulun viettäminen kotipaikkakunnallani. Joka ikinen vuosi olen sukuloinut jouluna, vaikka jouluja alkaa olla kertynyt muutaman vuoden päästä se 30 ja olen asunut muualla niistä jo useita vuosia. Perinteiset ruuat toki säilyy varmasti aina, mutta mitään pakollista aikataulua tai ruokaa ei ole, joulu tulee vaikka joka vuonna menu on hieman erilainen, sillä olenhan kuitenkin talven ihmemaassa ja näen rakkaitani. t. Ninsku :)

  VastaaPoista
 38. Meinaspa mennä ohi tämä ihanainen aarvonta ;D Lapsuusjoulusta on kulkenut mukanani joulu aaton aikataulu : aamulla riisipuuro, puolenpäivänaikaan saunotaan, klo16 paikkeilla aloitetaan ruokailu ja klo 18 paikkeilla tonttuillaan pakettien kanssa, mut ei mitään minuutti aikataulua kuitenkaan ;) Myös jouluruuat on suurilta osin samat mitä lapsena, lisänä on tullut kala monessa muodossa. Ja isolla porukalla on vietetty joulua minun nykyisessä kodissa jo 6.tena jouluna ♥

  VastaaPoista
 39. Ihana arvonta! Meillä on perinteeksi tullut, että kinkku paistetaan aattoyönä. On aivan mahtava tunne herätä varhain aamusta kinkun tuoksuun! Aamusta teen myös riisipuuron ja se syödään luumukiisselin kanssa, limpulle vuolletaan paksu viipale kinkkua, nami nami;D

  VastaaPoista
 40. täytyy jo alkaa näitä joulujuttuja selaileen, ja törmäsinpäs heti tänne ihanaa blogiin. arvontaan täytyy ilman muuta osallistua.
  jouluperinteitä. no itse leivinuunissa tehty lanttulaatikko ainakin

  VastaaPoista
 41. Tahtoo osallistua!
  Lapsuuden joulusta omaan/perheen jouluun mukana tulleita:jouluruuat, joskus kalkkunaa tai karitsaa kinkun tilalla, laatikkoihin porkkanan ja lantun lisäksi bataatti. Joulusauna ja yhteinen lahjahetki.

  VastaaPoista
 42. Mukana minäkin! Pikkuhiljaa alkaa joulunodotus ja -tunnelma hiipiä mieleen ja ehkä pian kotiinkin. Löysin tänne ihan sattumalta ja oikein ihana tunnelma on blogissasi. Tulen ehdottomasti uudelleen!

  VastaaPoista
 43. Vielä ehdin mukaan arvontaan:) Minulle ehdoton jouluruoka, jonka perinteen haluan säilyttää on lanttulaatikko! -SatuK

  VastaaPoista