tiistai 6. tammikuuta 2015

Loppiainen


Meiltä on jo viikonloppuna siivoiltu suurin osa joulukoristeista pois. Viime viikolla kasattiin kuusi pois, että saatiin vähän tilaa olohuoneeseen ja itse kaipasin jo vähän yksinkertaisempia juttuja. Tuo olkkarin ikkunalla oleva tähti saa olla vielä ja muutaman lyhdyn jätin tähän ilokseni. Oikeita kynttilöitä ei enään uskalla yhtään poltella (neidin olotila ei oikein kestä niitä...), mutta noita led-valoja oon laittanut. Varmaan kohta kyllästyn niihinkin. ;) Kun eipä sitä oikeeta kynttilää mikään voita. <3 Onneksi nykyään on kuitenkin noita led-kynttilöitä olemassa. Valoja meillä on vielä koristetikapuissa ja eteisessä piristämässä näitä pimeitä iltoja sekä ulkosalla.

Tänään vietettiin viimeinen lomapäivä perheen kesken ja huomenna alkaa arki. Onneksi tässä on tämmöinen lyhyt viikko, niin ehkä me tästä selvitään. :D Kun nukkumarytmit on ollut ihan mitä sattuu kaikilla... Äkkiä se siitä sitten kyllä sitten palautuukin. Juhlistimme viimeistä lomapäivää käymällä leffassa. Isot pojat kävivät kavereidensa kanssa katsomassa Hobitin, mieheni kävi sen katsomassa eilen ystävänsä kanssa. Me käytiin mieheni ja kahden nuorimman sekä neidin kaverin kanssa katsomassa Paddington. Vähän oli jänniä kohtia nuorimmalle, mutta hyvin niistäkin selvittiin, äidin sylistä oli turvallista katsoa. Ei niitä kuitenkaan ihan kauhean montaa ollut. Itse tykkäsin kovasti ja tytöt tykkäs myös. Miehenikin sanoi, että oli tosi kiva, oikea lasten leffa. :)

Näin iloisissa merkeissä meillä siis lopeteltiin loma. :) Kiitos tosi paljon kaikille jouluihmisille seurasta täällä!! <3 On ollut niin mukavaa, kun olette jättäneet käynneistänne merkkejä ja kulkeneet taas tämänkin joulun ajan ja joulunodotuksen yhtä matkaa. Siirryn tuonne toiseen blogiini taas kirjoittelemaan enempi, tänne kyllä satunnaisia kirjoituksia tulee, niinkun tähänkin mennessä. :) Heti, kun jotain valmista ja julkaisu kelpoista löytyy, niin palaan kyllä. :)

Oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille ja nähdään ensi jouluna!!! <3

P.s. Toinen blogini löytyy http://elamaahetkessa.blogspot.fi/ tuon linkin takaa. :)

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Joulun jälkeisiä juttuja


Kun on saanut itse huilattua hyvin, niin nyt ajatuskin kulkee. :) On tullut kaikkia uusia kivoja ideoita, mitä on kova halu päästä testaamaan. Nämä sukat on tehty nuorimmalle, kun halusin vähän testata jotain hiukan erilaista. Minion sukat oli kuulemma oikein hyvä idea. ;) Eilen kun ne valmiiksi sain, niin hetihän niillä tallusteltiin. Itse Ilkimys leffan pikku apulaisia nämä siis yrittävät matkia. Mä en ole koskaan aiemmin virkannut ohjeesta mitään, koska en ole vaan viitsinyt opetella.... Nyt päätin, että meinaan testata myös toisenlaisia sukkia ja tumppujen tekeminen on ollut opettelu listalla jo kauan. Jos mä tänä vuonna vaikka ne saisin opeteltua. En ota mitään paineita tästä hommasta, teen jos siltä tuntuu. :)

Mulla on jo yksi joululahjakin ostettuna alesta, kun sopiva kohdalleen sattui. ;) Meidän vanhin kyllä sanoi, että äiti ei nyt vielä voi ostaa. Sanoin hänelle sitten, että jos en ostaisi nyt jo ensimmäisiä, niin kyllä ei joulun alla olisi mahdollisuutta ostaa heille useampia lahjoja. Tyytyi sitten siihen, että äiti voi ostaa lahjoja jo nyt. Ymmärsi kyllä mun ajatuksen ja oli sen jälkeen hyvin tyytyväinen. Ison kasan ideoita mä jo kirjoitin mun joulumuistikirjaan. Kun monet on nyt joulun jälkeen postaillut joululahjojaan, niin hyviä vinkkejähän siitä saa. Myös facebookin puolella on ollut kivoja vinkkejä. Täytyy yrittää josko saisin niitä tehtyä jo hyvissä ajoin ennen joulua, että voisin tännekin vinkata.

Oikein mukavaa sunnuntaipäivää ihan jokaiselle piipahtajalle!! <3

perjantai 2. tammikuuta 2015

Jouluisia juttuja




Tässä muutama kuva vielä aatonaaton hautausmaa käynniltä. Kyllä se kynttilämeri on vaan niin kaunista!! <3 Käytiin kahdella hautausmaalla porukalla ja vietiin kynttilät. Hautausmaa reissuilla saadaan aina aikaan pitkiä keskusteluita lasten kanssa, se on tosi mukavaa. Toki nyt muutenkin, mutta tuolla joka kerta keskustellaan paljon. Hiukan ehti tulla jo hämärää, kun siellä käveltiin ja ihasteltiin. Nuorimmainen katseli hautakiviä ja tunnisti sieltä jotain nimiäkin. Saa nähdä koska oppii lukemaan ihan kunnolla.

Mulla jäi tuossa juuri ennen joulua kaikki käsityöt tekemättä ja nyt joulun jälkeen oon niin innolla alottanut niitä uudelleen. :) Vanhimmalle tein jo yhdet villasukat, kun hän halusi tummanviolettiset, joissa on kolme valkoista raitaa. Kyllähän se valkoinen antoi kivan piristyksen siihen. Violettia lankaa kun ei ole ollut tähän mennessä saatavilla juurikaan, niin nyt löytyi. Eikä isoilla pojilla juurikaan ole noita villasukkia, niin nyt on sitten molemmilla muutamat.
Itselleni tein pitkän, pitkän kaulaliinan omissa lempiväreissäni. :) Mittasin kaulaliinani pituutta ja se oli n. 3,3 m. Hile langassa on vähän kimalletta ja väreiksi valikoitui vaaleanpunainen, valkoinen ja sellainen ruskeansävyinen. Kovin leveetä kaulaliinaa en tehnyt, mutta nyt kun se on tosi pitkä, niin voin sen sitten kietoa useamman kerran kaulan ympäri. Tosi helpolla ohjeella tein, joten onnistui telkkarin ääressä sen kutominen.



Oikein mukavaa alkanutta vuotta jokaiselle!! <3