perjantai 30. syyskuuta 2011

Purkkikakku


Muffinimix 12 kpl
Purkkiin
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
2 dl rouhittuja pähkinöitä, rouhittua suklaata, rouhittuja karkkeja tai kuivattuja marjoja

Lisäksi
2 dl voisulaa
3 kananmunaa

1. Mittaa kaikki kuivat aineet kauniiseen lasipurkkiin ja anna lahjaksi.
2. Ohje lahjan saajalle:
Sekoita lahjapurkin sisältö hyvin. Vatkaa 3 kananmunaa toisessa kulhossa vaahdoksi. Yhdistä munat, jauhoseos ja 2 dl hieman jäähtynyttä voisulaa. Sekoita. Lusikoi seos muffinipellin voideltuihin koloihin tai muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

PIIMÄKAKKUMIX
Purkkiin
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1 dl rusinoita
2 dl sokeria

Lisäksi:
3 dl piimää tai kermaviiliä
1 dl voisulaa

1. Mittaa kaikki kuivat aineet kauniiseen lasipurkkiin. Sekoita hyvin ja anna lahjaksi.
2. Ohje lahjan saajalle:
Laita purkin sisältö isoon kulhoon. Sekoita joukkoon 3 dl piimää ja 1 dl voisulaa. Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

torstai 29. syyskuuta 2011

Saippuasydämiä








Kun innostuu tekemään, niin sitten syntyy paljon kaikkea... Inspiraatio on käytettävä hyväkseen sen tullessa. Saippuan tekeminen on tosi helppoa ja kivaa. Eipä siinä muuta ollut, kun lämmittää mikrossa saippuamassa nesteeksi ja sekottaa väri sekaan ja laittaa muottiin. Ite laitoin ihan vaan Ikean jääpalamuotteihin ja irtos sieltä tosi helposti. Nuorimmainen kysyi, että teitkö äiti viinimarjamehu jääpaloja!! :D Sanoin, että ne on saippuaa, niin hän totes, että en syö saippua on pahaa! ;)

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Sydän avaimenperiä

Viritin ensin kaapinovien väliin narun ja siihen puuhelmet



Hiukan tuli huonon näköinen pinta...

Tässä sydämetkin tehtynä

Valmis avaimenperä
Nyt näyttää kaikki saavan sydämen muodon! :) Sydämet kyllä on tosi kauniita, kivahan niitä on tehdä. Nyt oli vuorossa avaimenperät. Maalasin puisia helmiä valkoisella maalilla ja sitten punaisella sydämet. Naruna on ihan punainen vahattu puuvillanaru. Ajattelin, että olisin laittanut nahkanyöriä, mutta myyjä sanoi, että tämä kestää paljon paremmin, joten valitsin sitten sen. Hiukan oli ongelmia, kun puuvillanauha niin kovin ohut, mutta onneksi keksin idean, miten saan sen toimimaan, eikä helmet tule läpi. Mukavaa loppuviikkoa kaikille! :)

tiistai 27. syyskuuta 2011

Sydämiä









 
Nämä vielä odottaa täyttämistä, kuva hiukan huono, sinisen värisiä ovat..
Nyt on pellava- ja puuvillasydämet valmiina. Tai muutama vielä odottaa täyttämistä. Isommat sydämet n. 35 cm ja pienemmät on ehkä jotain 10 cm. Nyt vaan pohdinnassa niiden hinta.. Olisko jollain jotain ideaa?? Tai onko joku joskus ostanu tuon tapaisia?? Tää osa aina yhtä vaikeeta.. ;) Mutta eiköhän sekin siitä sitten selviä ajallaan. Hiukan erivärisiä tein, ettei kaikki olis ihan samanlaisia. Huopasydämet ovat vielä työn alla, pikkuhiljaa niitä ompelen. Ne kun pitää käsin ommella, niin on paljon hitaampaa puuhaa.

maanantai 26. syyskuuta 2011

Kaunis jouluinen mietelmä


Lämmin joulumieli
4 rkl joulun taikaa ripaus herttaista hymyä
hyppysellinen lumihiutaleitten tanssia valkealla nietoksella ruokalusikallinen jouluisia säveliä
2 hyppysellistä joulukuusen tuoksua ja kynttilöiden pehmeää valoa
3 ripausta lahjakäärön rapinaa
maustemitallinen jouluherkkujen huumaavia tuoksuja
2 kauhallista touhukasta jouluvilskettä ja iloista yhdessäoloa
kauhallinen lasten riemukasta ilonpitoa höystä vielä maun mukaan ripauksella lahjatoivomuslistaa...

Valmista rakkaudella ja hartaudella, lämmöllä ja ilolla. Sekoita ainekset varovasti oikeassa suhteessa. Voit maun mukaan lisätä joulumieleen vaikkapa tähtien tuiketta, joulupukin reen kilkatusta ja joulurauhaa. Oikealla reseptillä lämmin joulumieli säilyy sydämissä pitkään.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Rentouttava viikonloppu takana








Näistä ajattelin tehdä joulukortteja, katotaan kuinka onnistuu
Nyt on ihana lähteä arkeen, kun on mukava viikonloppu takana! :) Iloitsen tosi paljon ensimmäisistä lukijoistani!! Oli niin mukava yllätys, kun blogini avasin. On ihanaa myös nähdä, että on useampi käynyt vierailemassa täällä.

Otin tähän päivitykseen kuvia tekemistäni tyynyliinoista ja leivinliinoista. Tädilläni on tuollainen ihana teksti noihin enkelityynyliinoihin. Nyt noita enkelityynyliinoja on tehtynä joku 30 kpl ja ajattelin, että voisin vielä hiukan lisääkin tehdä. Osa löytää tiensä joulupaketteihin ja osa sinne markkinoille.

Ensimmäisen kerran tänä syksynä katseltiin yksi joululeffakin. Lasten kanssa katseltiin Nalle Puhin joulu. Se on kyllä yhtä ihana joka joulu. Itse tykkään tosi paljon Holiday leffasta. Siinä on niin tosi lämmin tunnelma. Syksy kun alkaa, niin Sinulle on postia leffaa katselen usein. Läheskään aina en pääse loppuun asti, kun uni voittaa, mutta sen osaan jo ulkoa, niin ei aina harmita.. ;)

Oikein ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!!!

torstai 22. syyskuuta 2011

Jouluisia herkkuja

Nää on ihan tavallisia suklaamuffineja, mutta kokeiltiin koristella kauniisti




Meille ihan uusi kokeilu

Karkkivalintoja täytyy hiukan muuttaa, mutta kyllä tämäkin versio kaupaksi meni
Me ollaan tässä jo kokeiltu muutamaa uutta reseptiä joulua ajatellen. Maistuivat kyllä herkuttelijoille! ;) Kiva saada jotain uuttakin välillä kokeiluun. Viltti valmistui eilen ja on tänään jo ollut ahkerassa käytössä. Lapset heti aamusta istuivat viltin alla, kun oli kuulemma niin kylmä. Tänään on aloiteltu huopasydänten tekoa, se on sen verran hidasta puuhaa, että ihan täysin valmiita ei ole, kun kuusi. Mutta sellaisia puolikkaita on jo useampi. Niitä jatkelen sitten joku toinen päivä. Niiden hintaa tässä mietin, että mikä olis sopiva laittaa. Mutta eiköhän sekin sitten ajallaan selviä. Ja kun kuvia saan otettua, niin sitten vois joku vaikka vähän vinkata, että minkä verran olis valmis niistä maksamaan.

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Lämmin Joulu




Nyt rupee olemaan viltti valmiina. Ihan muutama kerros siitä enään puuttuu! :) Ihanaa saada uusi ja lämmin viltti. Lapset käyvät joka kerta kutoessani sitä kokeilemassa, että onpas lämmin. Toisen viltin aion tehdä sinne markkinoille. Tämä on väreiltääm suklaanruskea-lunnonvalko-beige. Muuten teen samanvärisen, mutta tuon suklaanruskean ajattelin vaihtaa meleerattuun harmaaseen. Sekin on tosi kaunis. Kun saan viltin valmiiksi, niin kaapissa odottelee huopasydämiä pinkka. Ne on jo leikattu valmiiksi, täytyy vähän silittää vaan ensiksi, mutta sitten ompelen niihin sydännapin ja sydännauhan, mistä saa sen roikkumaan. Nämä huopasydämet on alle 10 cm korkeita eli mitään kauheen suuria. Itse tykästyin kyllä malliin kovasti. Tuossa aiemmin oli jo kuva niistä sydämistä, mutta laitan sitten näistä uusistakin, kunhan jossain vaiheessa valmistuvat. Olisko jollain suositella jotain ihania joulukirjoja? Itse olen löytänyt muutamia. Ihan suurimmaksi suosikiksi on tullut Lämmin Joulu. Kirjan on kirjoittanut Tone Merete Stenkløv ja Miriam Nilsen Morken. Joulukuun päiviä on myös aivan ihana, siellä on vaikka mitä kivoja ideoita. Tiina Rinteen joulukirja on myös kiva, sen nimeä en nyt muista. Kannattaa tutustua näihin, jos yhtään ideoita jouluaskarteluun ym. haluaa. Kuvien taso ei kaikissa ole kauhean hyvä, mutta toivottavasti selvää saa.

lauantai 17. syyskuuta 2011

Kuvia valmistuvasta viltistä





Nyt vihdoin sain oppia kuinka näitä kuvia etsitään omalta koneelta ja osaan sijoittaa niitä tänne blogiinkin. Villaviltti edistyy aika mukavaa tahtia. Tämmöisen ainakin toisen meinaan vielä tehdä joulumarkkinoille. Lapset ovat vuorotellen käyneet ihailemassa vilttiä, saa nähdä kuka sen sitten ekana omii.. ;) Olis se aika ihana tehdä jokaiselle oma. Katotaan jos vaikka joskus sellainenkin onnistuisi. Nämä kuvat eivät kyllä anna oikeutta kauniille väreille, mutta jotain viitettä kuitenkin. On ollut ihana päivä taas poltella kynttilöitä ja nauttia olostaan. Etupihalle pitää jostain metsästää iso kynttilälyhty. Josko jostain löytäis sellaisen sopivan kokoisen ja sopivan hintaisen. Haastetta voi olla, mutta toivottavasti löytyy! :)

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

torstai 15. syyskuuta 2011

Jotain ajatuksia joulusta

Tänään sain ostettua langat aivan ihanaan vilttiin, taitaa kuitenkin jäädä itelle tämä versio... ;) Seuraavan ajattelin tehdä joulutorille. Tulee tosi ihanan pehmoinen, vaikka onkin villalankoja. Kun saan taas kuvia koneelle, niin laitan teillekin kuvia. Sain painettua tyynyliinoihin ja leivinliinoihin ihania kuvia. Myös ehdin ommella ne sekä silitettyä. Nyt odottavat vaan sellofaaniin kietaisemista ja jotain ihania lahjanaruja täytyy metsästää. Osa pääsee joululahjoiksi ja osa menee sinne joulutorille. Kuvat tulee näistäkin myöhemmin. Kummilapsillekin sain painettua jotain pientä, jotka kietaisen pakettiin. Pikkuhiljaa valmistuu kaikkia juttuja. Yhdestä joulublogista bongasin tämän vuoden joulumerkit. Olivat kyllä tosi kauniita! :) Tässä linkki teillekin:

https://verkkokauppa.posti.fi/PublishedService?pageID=9&itemcode=201123

Toivottavasti linkitys onnistui! Mukavaa viikonloppua kaikille!

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kuvien liittämisen kokeilua! :)

Yksi kuvakokeilu
Joulumarkkinoille tehtyjä sydämiä, vielä nauhaa odottavat
Katotaan onnistuuko mun kuvien liittäminen tähän. Ainakin onnistuin kamerasta saamaan ne koneelle. Muutamia kynttiläkuvia otin ja yritin harjoitella. On niin ihanaa laittaa kynttilöitä palamaan, kun ulkona on pimeetä. Ne luo niin ihanan tunnelman. Lapset kyllä hiukan moittivat, kun kuulemma joulu ei ole vielä.. ;) Yritin kyllä sanoa, että kynttilöitä voi polttaa muullonkin, kun jouluna. Mutta ne ilmeisesti tuovat sen joulun ajan niin kovasti mieleen, että sen takia tämä keskustelu käytiin.

Vielä pari ideaa markkinoille


Sydämiä, joita voi laittaa vaikka paketin päälle
Näistä ideoista voi jotain kyllä päätyä myös joululahjoiksi! :) Näitä tein myös viime vuonna, mutta myös tänä vuonna aion näitä tehdä.

Viime joulun kuvia

Tarvikkeet enkeleihin

Kaulimella kaulittu pitsiliina

Pitsiliinasta tullut kuvio

Sitten otin enkelimuotilla kuvioita


Sitten pillillä reikä

Valmis enkeli, joka kuivui n. vuorokauden

Ilo syntyy pienistä asioista
Näitä enkeleitä ajattelin tehdä sinne joulumarkkinoille, kuvat tosin on viime vuodelta...

lauantai 10. syyskuuta 2011

Joulutorin suunnittelu mielessä

Oon nyt ruvennut miettimään, että mitähän kaikkea sitä sinne joulutorille tekisi. Pientä ajatusta onkin jo syntynyt! :) Pellavaisia ja ruutuisesta puuvillakankaasta oon tehnyt jo sydämiä. Niissä on juuttinaru, jolla saa ne roikkumaan. Tekstejä on osassa sydämistä. Muutamia erivärejä löytyy, mutta suurin osa on valkoista pellavakangasta. Myös valkoiseen pellavaan olen yhdistänyt beigen väristä pieniruutuista puuvillakangasta. Pientä viimeistelyä vaatii osa sydämistä, mutta osa on jo valmiina. Niitä varmastikin vielä lisää jossain vaiheessa teen, kunhan saan lisää kangasta haettua. Enkelikännykkäkoruja tehtiin yhtenä päivänä oikein porukalla. Nuorimmainen oli niin kovin innokas auttamaan siinä hommassa. Kännykkäkoruja on muutamia muunkin laisia, kun enkeleitä. Luultavasti näitäkin jossain vaiheessa lisää. Omatekoista saippuaa on suunnitelmissa tehdä ja paljon muuta. Vieläkään ei kuvien laitto onnistu, mutta heti kun onnistuu, niin laitan tänne kuvia noista sydämistä.

Joululahjalista on jo tehtynä ja iso osa hankittuna. Lasten listat vielä jonkun verran elävät, mutta kun jotain toiveita on jo viime joulusta toivottu, niin eiköhän ne ole ihan pysyviä. Violetin värinen kamera on vanhimman toivelistalla, katotaan josko sellainen jostain löytyisi. Tykkää niin paljon violetista väristä, että kamerankin pitäis olla samaa sävyä. Jotain pieniä juttuja on tullut itsekin tehtyä. Hyvällä mielellä kohti joulua ja sitä tunnelmaa, mitä sen odotus tuo tullessaan!

torstai 1. syyskuuta 2011

Syyskuun tervehdykseen linkki

Löysin ihanan sivuston kaikista joulu jutuista. Kannattaa käydä kurkkaamassa! :)

http://www.suomalainenjoulu.fi/Joulun+perinteet/Joulun+perinteet/Joulunviettotapoja+muissa+maissa

Syyskuun tervehdys

Koulut ovat jo alkaneet ja arki pyörii omalla painollaan. Villasukkia on ehditty kutoa jo jonkin verran. Kauppoihin on ilmestynyt ihania uusia lankoja. Löytyy kyllä jos jonkinlaista väriä. Omat suosikitkin sieltä on jo muodostunut. Jossain vaiheessa tekolistalla on ihana isoveli langasta tehty viltti. Näytti niin ihanalta ja on todella helppo toteuttaa, siitä sitten kuvia, kunhan saan aloiteltua. Eilen sain todella iloisen yllätyksen! Sain myyntipaikan joulutorilta, oon kyllä niin iloinen. Pitkään oon jo kaikenlaisia pieniä juttuja tehnytkin, nyt saan ruveta ihan urakalla etsimään kaikkia ihania joulukoristeita ja jouluun liittyviä askarteluita. Niistä täytyy sitten ottaa kuvia, kun rupeevat valmistumaan. Ideoita on jo vaikka kuinka paljon! :) Pääsin myös valokuvauskurssille, josta olen pitkään haaveillut. Toivottavasti jo opin ottamaan kunnollisia kuvia. Olis niin kiva tänne blogiin niitä sitten laitella. Tällä hetkellä en pysty kuvia laittelemaan, mutta sitten jossain vaiheessa taas onnistuu. Kun oppii käyttämään tietokonetta ja kameraa yhdessä.

Iloista syksyn alkua kaikille!!